fbpx De er først med digitaloppfølging av brystkreftpasienter Hopp til hovedinnhold

De er først med digital oppfølging til pasienter etter brystkreftkirurgi

Kreftsykepleierne ved Drammen sykehus blir de første i Norge som gir digital oppfølging til pasienter etter brystkreftkirurgi.

Brystdiagnostisksenter ved Drammen sykehus (BDS) setter i gang digitalt behandlingstilbud til pasientene i Vestre Viken etter brystbevarende operasjoner, skriver de i en pressemelding.

Årlig kan dette gi 200 til 300 pasienter bedre oppfølging. De første 20 pasientene er nå med i et pilotprosjekt som startet på tirsdag denne uken.

– Vi tror dette vil være et nyttig verktøy for oss som kan bidra til en mer persontilpasset oppfølging for pasienten etter en brystkreftoperasjon, sier Maren Kathrine Spillum, kreftsykepleier ved Brystdiagnostisk senter.

Spillum jobber med en doktorgrad på prosjektet.

Frigjør tid til de sykeste

Den digitale helsetjenesten gjør at pasienter med mye plager etter operasjon kan følges opp på et tidlig tidspunkt, samtidig som enkelte pasienter slipper en unødvendig kontroll med sykehuset. 

I pilotprosjektet er det pasientene med minst komplikasjoner som får digital oppfølging.

Dermed frigjøres kapasitet til pasienter med størst behov for oppfølging.

I den digitale løsningen CheckWare vil pasienten finne generell pasientinformasjon om operasjonen som er gjennomført, prosedyrer om viktige observasjoner og stell av operasjonssåret.

Viktig forskning

Kristine Kleivi Sahlberg, leder program for digital hjemmeoppfølging i Vestre Viken påpeker at digitale helsetjenester er viktig for pasientene der de er.

– Det er viktig å evaluere effekten av digitaliseringen i helsetjenesten, og med forskning på området. Dette for å sikre en godt tilbud til pasientene, men også kunnskap for en enklere implementering på andre sykehus, sier Kristine Kleivi Sahlberg. Hun professor og avdelingssjef for forskning og innovasjon i Vestre Viken.

Vestre Viken helseforetak er ledende innen digital oppfølging og har blant annet et virtuelt sykehus.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse