Siren Eriksen
Professor og fagsjefLovisenberg diakonale høgskole og Nasjonalt senter for aldring og helse, fagområde kognisjon og demensSykepleier, ph.d.
Innlegg av Siren Eriksen som professor og fagsjef:
Strategiske grep for å designe og produsere bærekraftig forskning
Når forskningsprosjekter planlegges og designes, er teoretiske og metodologiske rammeverk nyttige. De kan forhindre forskningssløseri og gi bærekraftige forskningsresultater.
Innlegg av Siren Eriksen som seniorforsker og professor:
Bare 15 prosent av forskningen er direkte nyttig
Det er nødvendig å sette søkelyset på bærekraftig sykepleieforskning for å motvirke forskningssløseri.
Bruk av skjermbaserte medier blant eldre under covid-19-pandemien. En HUNT-studie
Nesten 84 prosent av eldre over 70 år brukte PC, smarttelefon eller nettbrett til å holde kontakten med venner og sosialt nettverk. Bare 8 prosent hadde kontakt med helsepersonell via slike medier.
– Sykepleiere kan ikke overse seksualiteten
– Det er vår jobb å hjelpe pasienten med å ivareta sine grunnleggende behov i situasjoner der deres egne krefter, kunnskap eller vilje ikke strekker til. For vi kan ikke overse seksualiteten, skriver Siren Eriksen, Randi Gjessing og Gerd Sylvi Sellevold.
Smittevern på sykehjem under covid-19-pandemien
Sykehjem har hatt bedre rutiner, opplæring av personell og tilgang på testing og smittevernutstyr under koronapandemien enn det som er kommet frem i mediene.
– Får de eldste god nok behandling?
Vi kan ikke ha det slik at fordi en person er gammel og bor på sykehjem, så skal behandling for koronavirus være langt dårligere enn om personen bodde i eget hjem eller var yngre, skriver Siren Eriksen.
Innlegg av Siren Eriksen som professor:
Seksualitet hos personer med demens kan være til glede og besvær
Behovet for seksualitet og nærhet forsvinner ikke selv om man får demens. Men kognitiv svikt kan by på noen utfordringer som helsepersonell må kunne møte.
Innlegg av Siren Eriksen som forsker og redaktør:
Samhandlingsmøter ved pasientoverganger fra alderspsykiatrien
Tverrfaglige samhandlingsmøter kan gi helsepersonellet større respekt for hverandres yrker og mer kunnskap om pasienten.