fbpx Klimabok fra Unio Hopp til hovedinnhold

Klimabok fra Unio

Nå kan ansatte og tillitsvalgte lese om hva de kan gjøre for å få en mer klimavennlig arbeidsplass. - Det er uansvarlig av bedrifter og kommuner å vente med å ta dette samfunnsansvaret, sier Unio-leder Anders Folkestad.

"Klimavennlige handlinger på arbeidsplassen" er tittelen på boka som er laget i samarbeid mellom Unio og LO. Den inneholder praktiske råd og vink om hvordan klimaarbeidet kan drives på arbeidsplassene av ansatte, tillitsvalgte og verneombud i samarbeid med arbeidsgivere.

 

- Gjennom denne boka ønsker Unio å lede an slik at våre folk skal bli i stand til å gjennomføre klimatiltak på jobben, sier Anders Folkestad.

 

- Områder sykepleiere kan engasjere seg i, er alt som går på driften av den helsetjenesten man jobber i, sier Jan Olav Bjergene fra Unio, en av forfatterne av boka.

 

Innenfor drift er det fire områder man kan se nærmere på:

Avtaler

Energi

Transport

Innkjøp

Kanskje kan hjemmetjenesten ha enkelte sykkelvakter som er lagt opp slik at hjemmebesøkene kan utføres med sykkel? Kanskje kan man ha videokonferanser i stedet for å fly for å ha et møte? Det er bare å tenke nytt og CO2-fiendtlig.

 

Boka er utgitt av Gyldendal og er skrevet av Unios Jon Olav Bjergene, LOs Anne Beth Skrede, Fri fagbevegelses Torgny Hasås og Jon Bjartnes fra Verdens Naturfond.

Områder sykepleiere kan engasjere seg i, er alt som går på driften av den helsetjenesten man jobber i.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse