fbpx - Må tåle kritikk fra egne ansatte Hopp til hovedinnhold

- Må tåle kritikk fra egne ansatte

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mener ansatte ved Nordfjord sjukehus i Sogn og Fjordane må kunne kritisere avgjørelser i helseforetaket.

Det går fram av helseministerens svar på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Åge Starheim (Frp).

I spørsmålet viser Starheim til manglende åpenhet i Helse Førde og trusler mot ansatte ved Nordfjord sjukehus, som på pasientenes vegne sier fra om uheldige hendelser ved lokalsykehuset.

Helseministeren er i sitt svar helt klar på at ledelsen i Helse Førde må tåle en god del i den omstillingssituasjonen helseforetaket er inne i.

- Omstillinger kan medføre offentlig kritikk fra egne ansatte. I foretaksmøte med de regionale helseforetakene i januar i år ble det presisert at det skal mye til før slike ytringer er i konflikt med lojaliteten til arbeidsgiver, skriver helseministeren.

Hun viser videre til at slik kritikk som hovedregel bør møtes med motinnlegg som viktigste virkemiddel.

 

Les: Spørsmålet og svaret til helseministeren

 

I fjor høst demonstrerte flere sykepleiere og andre ansatte ved Nordfjord sjukehus til støtte for Henrik Berg, som da var blitt innkalt på teppet hos ledelsen i Helse Førde. Til lokalavisa Fjordabladet uttalte to sykepleiere i september at "Nå har ansatte fått nok. Vi blir ikke hørt. Sier vi noe, blir vi ledd av. Vi blir ikke tatt på alvor. Vi blir ikke informert på en god måte".

Sykepleien har intervjuet flere NSF-medlemmer og tillitsvalgte om hva de mener om at Helse Førde kommer med trusler om oppsigelse mot en kritisk fagrøst.

- Svært uheldig. Dårlig personalpolitikk. Det skal ikke være slik, var blant reaksjonene.

 

Les: Helse Førde med høy munnkurvføring

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse