fbpx – Skal ha betalt Hopp til hovedinnhold

– Skal ha betalt

– Hvis arbeidsgiver pålegger arbeidstaker språkopplæring, må denne opplæringen i utgangspunktet skje i arbeidstiden mot betaling, mener NSF-leder.

Les også:Gikk ulønnede "språkvakter i tre år"

Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund ønsker ikke å kommentere den konkrete saken i Tønsberg kommune, siden hun bare kjenner den gjennom media. Lokalavisen Tønsberg Blad har omtalt saken.

Når det gjelder fenomenet «språkvakter», er hun klar:

– Det er et arbeidsgiveransvar å sørge for at de ansatte har nødvendige språkkunnskaper. En ordning hvor ansatte har ordinære vakter uten lønn er klart i strid med tariffavtalen. Hvis arbeidsgiver pålegger arbeidstaker språkopplæring, må denne opplæringen i utgangspunktet skje i arbeidstiden mot betaling, sier hun.


– Stort ansvar på ledere

– God sykepleie forutsetter at sykepleieren har nødvendige språkferdigheter for å kunne kommunisere med pasienter, kolleger og pårørende. Det er et stort ansvar som ligger på sykepleielederne, ved å sørge for at de ansatte har disse ferdighetene både ved ansettelse og under arbeidsforholdet, sier hun.

Rydde-hjelp

Hun mener den eneste måten å bekjempe sosial dumping på, er ved å jobbe sammen med de utenlandske sykepleierne.

– Når våre tillitsvalgte blir kjent med denne type saker, bistår vi medlemmene med å rydde opp både overfor arbeidsgiver og i forbindelse med autorisasjonsprosessen. Arbeidet for de filippinske sykepleierne på Oslo universitetssykehus (OUS), hvor både våre tillistvalgte og advokater er involvert, er et godt eksempelt på dette. Slike saker viser hvor viktig det er å være fagorganisert, sier By.

Slike saker viser hvor viktig det er å være fagorganisert. Eli Gunhild By, leder Norsk Sykepleierforbund

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse