fbpx Sats på jordmødrene Hopp til hovedinnhold

Sats på jordmødrene

Flere medlemmer i faggruppen, bedre blad, synlig fag. Dette blir jordmødrenes år i NSF.

NSF er til for sykepleiere, helsesøstre og jordmødre, og dette er utgangspunktet for organisasjonens samfunnspolitiske, fagpolitiske og interessepolitiske arbeid. For oss er alle medlemmer like viktige, men i 2013 slår vi et ekstra slag for jordmødrene våre. Dette gjør vi gjennom et prosjekt som har som mål å revitalisere faggruppen og å knytte til seg flere medlemmer.

For NSF er det viktig å ha en aktiv og engasjert faggruppe for jordmødre. Tiltakene som skal styrke jordmorsatsingen i NSF spenner over mange områder – fra økt synlighet i jordmorfaglige saker, til å fortsette den lønnsmessige offensiven som så langt har gitt tydelige resultater.

Hensikten med satsingen er å tydeliggjøre NSFs politikk som har betydning for jordmødre og jordmorutdanningen. Vi skal blant annet utarbeide kommunikasjons- og mediestrategi, informasjonsmateriell samt videreutvikle websidene og fagbladet Jordmora.

Som en av mange faggrupper i NSF har Jordmorforbundet et stort mangfold å spille på. Det å samarbeide med andre faggrupper når det gjelder fagstoff og tema er både mulig og ønskelig. I kvinnehelseperspektivet, som har plass i mange offentlige arbeider, har jordmødre en sentral plass.

NSF har en sterk identitet som kompetanseorganisasjon for sykepleiere, inkludert jordmødre, og det er organisasjonens holdning at jordmorutdanning må bygge på bachelorgrad i sykepleie. Vi er derfor utrolig glade for at Høgskolen i Vestfold denne høsten hadde oppstart av master i jordmorfag, som bygger på bachelor i sykepleie og praksiskrav. Sykepleierforbundet har i mange år arbeidet for denne masterutdanningen og har støttet arbeidet med å utvikle studiet både faglig og økonomisk. NSF er overbevist om at en akademisk kvalifisering, i tillegg til en profesjonskvalifisering, er viktig og nødvendig for å utvikle jordmorfaget, og gjøre jordmødre i stand til å takle nye utfordringer i en selvstendig rolle.

NSF mener at det er viktig at jordmoryrket får den statusen og anerkjennelsen den fortjener. Vi vil derfor jobbe videre for at flere høyskoler skal tilby sykepleiere som ønsker å utdanne seg videre til jordmor, en masterutdanning. Og ikke minst at arbeidsgiverne betaler for den kompetansen jordmødrene besitter. Dagens jordmødre begynner å trekke på årene, og vi trenger flere jordmødre fremover. Da er lønn et godt incitament for å få flere til å tilegne seg nødvendig kompetanse. Det er derfor avgjørende at lønnsoppgjørene gjenspeiler sammenhengen mellom kompetanse og lønnsmessig uttelling.

Med tanke på det fokuset vi har på jordmødre som en viktig gruppe i NSF, skal det ikke være tvil om at vi kommer til å gjøre det vi kan for at NSF skal være det beste valget for jordmødre, også når det kommer til lønna.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse