fbpx - Engasjer dere! Hopp til hovedinnhold

- Engasjer dere!

Studentenes nye lederduo ønsker å være synlige for alle sykepleierstudentene. Ikke bare de som får problemer.

NSF Studentleder: Stian Aasoldsen
Alder: 28
Skole og utdanningstrinn: Høgskolen i Telemark. Autorisert 7. juni
Sivilstatus: Ugift

 

 

NSF Studentnestleder: Margrete Kanstad
Alder: 22
Skole og utdanningstrinn: Høgskolen i Narvik. Autorisert 20. juni
Sivilstatus: Samboer

 

 

- Hva er deres hjertesaker?

- Jeg vil trekke frem Y-veien. Det er et utdanningsløp jeg er skeptisk til, men det er blitt en realitet ettersom det er satt av penger til å starte opp ved noen skoler fra høsten av, sier Stian Aasoldsen og får støtte av Margrete Kanstad.

Nå når Y-veien er blitt en realitet, er de begge opptatt av å følge med på kvaliteten på studieløpet.

- Vi skal følge med på hvordan de følger opp studentene og sikre at kvaliteten er like god som på ordinært utdanningsløp for å bli sykepleier, sier Kanstad. Dette er også et av innsatsområdene våre, som ble vedtatt på Årsmøtet i juni.


Penger og ressurser

De er begge to nyutdannede sykepleiere og har akkurat fått autorisasjon. Margrete fikk sin 20. juni, og Stian sin den 7.juni.

Det betyr at de har gjennomført alle tre årene ved sykepleierutdanningen, og selv følt på kroppen hvor sykepleierutdanningen har forbedringspotensiale.

- Vi er vel begge to spente på hvordan Y-veien faktisk skal gjennomføres og hvordan pengene skal forvaltes. I ordinært studie blir vi stadig flere studenter uten at det kommer flere lærere. Erfaringer viser at studenter som tar studier via Y-veien, trenger ekstra oppfølging. Hvordan skal det gjøres? spør Aasoldsen retorisk.


Ingeniørene

Aasoldsen trekker frem et eksempel fra Høgskolen i Telemark og ingeniørlinja:

- De innførte Y-veien på ingeniørstudiet. Erfaringene deres var at for å lykkes måtte undervisningen skje i små klasser med ekstra tett oppfølging. Vår bekymring er derfor at det brukes masse ressurser på Y-veien på bekostning av de sykepleierstudentene som går ordinær vei. Sykepleierstudenter og lærere har påpekt behovet for mer ressurser, men vi får det ikke, sier han.


Stortingsvalg

På studentenes årsmøte møtte representanter fra Høyre (H), Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk Venstreparti (SV), Rødt (R) og Fremskrittspartiet (Frp) til debatt. Det ble stilt spørsmål om Y-veien, men ingen av politikerne fikk med seg spørsmålet. Det er de nyvalgte lederne skuffet over.

- Representanten fra Rødt sa blant annet at det er vi som er spesialistene på hva utdanningen trenger, ikke politikerne. Politikerne må høre på de som kjenner problemene best for å finne de beste løsningene, oppsummerer Aasoldsen.

Begge er imidlertid klare på at også Y-veistudenter er velkomne som NSF Student medlemmer.

- Vi er alle sykepleierstudenter og vi ønsker også å være vaktbikkje og sørge for at Y-veistudentene får god kvalitet i sitt utdanningsløp.


Skal være synlige

Både Kanstad og Aasoldsen ønsker å gjøre NSF Student til en mer synlig organisasjon for sykepleierstudentene.

- Det skal vi få til med gode fylkesrepresentanter og et godt styre. Vi ønsker å bli mer synlige for alle studentene. De skal ikke bare se oss når de starter på skolen, eller hvis de får problemer, sier Aasoldsen.

- Vi ønsker å skape et fellesskap blant alle sykepleierstudentene, det vil få ringvirkninger for organisasjonen også når studentene er ferdige, sier Kanstad.

- For å få det til skal vi være tydelige på hvem vi er og hva vi står for. NSF Student er en organisasjon hvor det er medlemmene som vedtar politikken, ikke lederne eller styret, sier han.

De oppfordrer medlemmer til å ta kontakt. Enten med fylkesrepresentant, styret eller med dem som ledere.

- Vi er her for dere, sier de.


- Engasjer dere

Begge to oppfordrer sykepleierstudentene til å engasjere seg, og ta til seg kunnskap hvor det er mulig.

- Kunnskap er makt. Får du tilbud om å bli med på noe, utnytt muligheten. Det vil hjelpe deg senere. Det er viktig at vi aldri glemmer at selv om noen oppgaver kan være kjedelige, danner alt vi lærer et bakteppe hvor målet er best mulig pasientsikkerhet, sier Aasoldsen og Kanstad.


Stor oppgave

-  Er det noe dere gruer dere til?

- Ikke akkurat nå, sier Aasoldsen.

- Jeg har tenkt litt på at det er et stort ansvar å representere så mange medlemmer. Jeg er ydmyk overfor oppgaven, sier Kanstad.

- Det er en stor og viktig jobb, legger Aasoldsen til.

- Er det noe dere gleder dere til?

- At studenter er uenig og det resulterer i gode debatter, sier Kanstad.

Aasoldsen er enig.

- Vi liker debatt. Det er gjennom debatt vi får progresjon, sier de.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse