fbpx Frykter omkamp Hopp til hovedinnhold
Sykehusdebatt Nordmøre og Romsdal

Frykter omkamp

I Molde og Kristiansund stiger lydnivået i sykehusdebatten.

- Det var taktisk uklokt av Helse Midt Norge å blande seg inn før søken var behandlet lokalt, sier NSFs hovedtillitsvalgt ved Kristiansund sykehus, Trine Sevaldsen.

Siden 2005 har Kristiansund sykehus og Molde sykehus konkurrert om å få nytt sykehus til sin by. Styret i Helse Møre og Romsdal skulle behandle saken 10. desember.

Direktør i Helse i Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, ble derfor overrasket når styret i Helse Midt- Norge gikk ut og anbefalte at sykehuset skulle legges til Molde før saken var behandlet lokalt.

Slikt blir det bråk av.


Gikk på dagen

- Jeg opplevde nå i sluttfasen av arbeidet at Helse Midt-Norge har grepet inn i prosessen lokalt før min innstilling til styret er klar. Det tolker jeg dithen at Helse Midt-Norge ikke har tillit til min dømmekraft knyttet til innspurten av dette krevende arbeidet, sier Astrid Eidsvik i en pressemelding.

Styreleder Astrid Eidsvik trakk seg på dagen 4. desember. Flere hundre kristiansundere reagerte med et spontant fakkeltog for å demonstrere mot Helse Midt – Norge sin innblanding i sykehussaken.


Mister legitimitet

17. desember skal styret i Helse Møre og Romsdal behandle saken. 18. desember får Helse Midt- Norge saken på sitt bord.

- Jeg frykter at en avgjørelse nå ikke vil få den legitimiteten som trengs. Det var taktisk uklokt av Helse Midt Norge å blande seg inn før søken var behandlet lokalt, sier NSFs hovedtillitsvalgt, Trine Sevaldsen.

- Blir det nye sykehuset lagt til Molde?

- Det vil framtiden vise, ut fra hva som vil skje i styrene og det offentlige rom, sier Sevaldsen.

19. desember har Bent Høie innkalt til foretaksmøte for å godta eller underkjenne helseforetakene sin anbefaling om hvor det nye sykehuset skal ligge.

- Hva kan skje?

- Jeg frykter at vedtaket den 17. og 18. desember ikke vil få sin legetimitet på grunn av prosessen i forkant med Helse Midt- Norge sin inngripen, sier hun.


Bekymret

Trine Sevaldsen sier til Sykepleien at hun får mange henvendelser fra sykepleiere og pasienter.

- Hva spør sykepleierne om?

- Sykepleierne er bekymret for fremtiden. De lurer på om de fremdeles vil ha en jobb og gå til. Mange er også bekymret for tilbudet til pasientene sine, sier hun.

Sevaldsen sier at selv om hun er opptatt av å støtte sine medlemmer, er det viktigste at sykehuset legges på det stedet som gavner pasiente.

- Vi bygger ikke sykehus der det passer de ansatte best. Det er pasientenes behov som må telle mest, sier hun.

- Hva lurer pasientene på?

- Pasientene er bekymret for at de får lengre vei til sykehuset. De som i dag har lengst vei til sykehuset i Møre og Romsdal, vil få enda lengre vei dersom det legges til Molde, sier Sevaldsen.

God tone

Sevaldsen sier at samarbeidstonen mellom sykepleierne som jobber ved Molde sykehus og Kristiansund sykehus, er god.

- Dette er en tøff sak hvor alle har en mening. Likevel har samarbeidsklima mellom oss vært godt. Vi har hatt gode faglige diskusjoner og blitt enig om å være uenige i lokalisasjon, sier hun.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse