fbpx På venteværelset Hopp til hovedinnhold

Fra fotoarkivet: På venteværelset

Foto: Scanpix/Aftenposten

Fra "ventegangen" ved Ullevål sykehus.

 

Aftenpostens journalist omtaler dette som «ventegangen» på barne- og kvinneklinikken på Ullevål sykehus. «Den tjener som et felles venteværelse for overlegen og samtlige leger ved avdelingen», heter det av billedteksten. Fotografiet ble tatt 6. mai 1964. Bildet står på trykk i siste utgave av  Helsesøstre (2-2016)  som utkom med Sykepleien 19. mai.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.