fbpx Årets bilde 1979 Hopp til hovedinnhold

Årets bilde 1979

Foto: Erik Berglund/Aftenposten

Babyen som ble reddet, heter Nam Nguyen. I dag 36 år gammel og bosatt i Bergen.

I kjølvannet av Vietnamkrigen flyktet hundretusener av vietnamesere over havet i utrygge og gamle båter. Flyktningstrømmen varte fra slutten av 1970-årene og inn i 1980-årene. På bildet ser vi journalist Erling Borgen med et barn som ble plukket opp fra Sør-Kinahavet i 1979. Han befant seg på det norske lasteskipet «Lysekil» sammen med Aftenpostens fotograf Erik Berglund. De var utsendte reportere, men deltok også i selve redningsaksjonen. Her løfter Borgen et spedbarn opp i skipet. Bildet ble senere kåret til årets bilde.

Babyen som ble reddet, heter Nam Nguyen og er i dag 36 år gammel. I et intervju med Aftenposten i 2010, fortalte han at han jobbet i aluminiumsbransjen og var bosatt i Bergen.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.