fbpx Vil fjerne stoppeklokkeregimet Hopp til hovedinnhold

Bergen kommune: Vil fjerne stoppeklokkeregimet

Klokker
BERGEN KOMMUNE: Fra 1. januar vil kommunen avvikle tidfesting av tiden en normalt vurderer som tilstrekkelig for å utføre et tjenesteoppdrag hos en bruker. Foto: Mostphotos

Bergen innførte i 2015 nye normtider i hjemmetjenestene. Resultatet ble at sykepleierne fikk mindre tid til hver enkelt bruker. Nå vil kommunen avvikle ordningen.

I desember i 2015 vedtok byrådet i Bergen en nedkorting av tida kommunen vurderer som tilstrekkelig for å utføre et tjenesteoppdrag hos brukere av hjemmetjenestene (se faktaboks).

Slaktet i rapport

I vår kom rapporten « Normtider til besvær», hvor Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Vestlandet har evaluert konsekvensene av endringene for brukerne, de ansatte, kommuneøkonomien og «forsvarlighetskravet».

Hele 86 prosent av de ansatte mente at endringene førte til negative konsekvenser for brukerne. 89 prosent av ansatte i hjemmesykepleien opplevde at hverdagen ble forverret etter innføringen av normtidene.

Avvikles 1. januar

På en pressekonferanse torsdag opplyste byrådsleder Harald Schjelderup at ordningen med normtid vil bli avviklet.

– Fra 1. januar fjerner vi dagens system og oppretter i stedet et midlertidig system. Det skal utformes sammen med ansatte, tillitsvalgte og fagforeningene.

Endringene vil blant annet innebære at det blir gitt mer ansvar til mellomledere, slik at saksbehandlingen for å avgjøre hvor mye tid en pasient skal få, skal bli redusert.

Saken skal etter planen behandles av bystyret i Bergen i slutten av oktober.

LES: Stoppeklokke gir dårligere tilbud

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.