fbpx Helse Sør-Øst: Pasientsystemet fortsatt nede etter dataangrep Hopp til hovedinnhold

Helse Sør-Øst: Pasientsystemet er fremdeles nede etter dataangrep

Ullevål sykehus ved hovedporten
TING: «MinJournal» er et system som pasienter kan bruke for blant annet å bestille time og se deler av journalen sin. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

To uker etter dataangrepet mot Helse Sør-Øst er pasientsystemet fortsatt nede, og det er uklart når det er oppe igjen. – Folk må ringe, opplyser sykehuset.

– Det er alvorlig at systemet er nede, men det er ikke kritisk for pasientbehandlingen, sier medievakt ved OUS, Knut Albert Solem, til  NRK  mandag kveld.

– Det hadde vært verre hvis det hadde rammet systemer som går direkte på hvordan vi administrerer pasientbehandlingen, legger han til.

«MinJournal» er et system som pasienter kan bruke for blant annet å bestille time og se deler av journalen sin. Solem sier at folk nå i stedet må ringe sykehuset.

– Det er klart at det kan ta litt lengre tid. Det har blant annet med avdelingenes åpningstid å gjøre, sier han.

​Mandag 8. januar ble Sykehuspartner, som er en del av Helse Sør-Øst, varslet om at det pågikk unormal aktivitet i datasystemene i regionen. PST etterforsker dataangrepet som de mistenker er gjennomført for å innhente opplysninger for en fremmed stat.

Les også: