fbpx 63 døde i ebolautbruddet i Kongo Hopp til hovedinnhold

63 døde i ebola­utbruddet i Kongo

Bildet viser helsearbeidere som gjør klart et behandlingssenter for ebola.

37 er bekreftede ebola-tilfeller, de 27 andre er sannsynligvis ebola, ifølge Verdens helseorganisasjon.

1. august erklærte helsemyndighetene i Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo) utbrudd av ebola i Nord-Kivu-provinsen. Dette var bare uker etter at et ebolautbrudd i en annen provins var erklært over.

Dette er det tiende utbruddet av ebola i landet.

Til nå har det tatt 63 liv og rammet 103 mennesker, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon.

Andre utbrudd på kort tid

Området der det nå er utbrudd, er preget av politisk uro og store forflytninger av mennesker. Det utelukkes ikke at viruset kan spres lokalt, men risikoen for at viruset skal spre seg over landegrensene, anses som lav.

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sier på deres nettsider at DR Kongo har hatt flere utbrudd av ebola de siste årene.

– Men ingen av disse har utviklet seg til store utbrudd, slik vi så i Vest-Afrika for få år siden. Risikoen for spredning til Norge er vurdert som svært lite sannsynlig, men Folkehelseinstituttet følger utviklingen nøye gjennom de internasjonale faglige nettverkene.

Norge bidrar

Norge har bevilget ti millioner kroner i humanitær respons på dette utbruddet. Tre norske ebola-eksperter er også reist til DR Kongo for lære opp lokale og internasjonale hjelpearbeidere i å transportere smittsomme pasienter i isolasjonsenheter (bårer).

Kongolesiske helsemyndigheter og blant annet Verdens helseorganisasjon jobber med å begrense utbruddet. Det er startet opp med vaksinering.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse