fbpx Kontoransatte tar sommerjobb i klinikken ved UNN Hopp til hovedinnhold

Kontoransatte tar sommerjobb i klinikken ved UNN

Administrativt ansatte ved UNN bytter ut kontor med klinikk i sommermånedene. 

Tidligere ansatte i klinikken får mulighet til å vise gamle talenter i et sommerjobbprosjekt ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Ved sykehuset kan administrativt ansatte med relevant utdanning melde sin interesse for sommerjobb som sykepleiere, bioingeniører, leger, helsesekretærer eller pasientverter. 

Les også:Ønskeferie ble en suksess ved UNN

Flere interesserte

Joakim Sjöbäck jobber som rådgiver for sykehusdirektøren. I fjor var han med i et prosjektarbeid for å se på alternative måter å løse sommeravviklingen. Der kom ideen om å hente inn administrativt ansatte med helsefaglig bakgrunn til å jobbe i klinikken. 

– Da vi prøvde dette i fjor, var det 3–4 stykker som gikk tilbake til sine helsefaglige jobber for en periode, men i år har rekrutteringen vært bedre og i sommer vil et tjuetalls ansatte jobbe utenfor kontorene sine i den perioden de selv ikke skal avvikle ferie, forteller Sjöbäck til Pingvinavisa, internavisen ved UNN.

Ga mersmak

Joakim Sjöbäck er selv intensivsykepleier med 12–13 års erfaring som spesialsykepleier, og var en av dem som byttet beite i fjor sommer. Han var etter eget sigende kjempenervøs på forhånd, men det ga mersmak:

– Det blir tre uker på intensiv i sommer også. Jeg gleder meg til det, sier han til Sykepleien.

– Hva er det som frister?

– Det var rett og slett kjempeartig å være sykepleier igjen. Grunnen til at jeg tok yrkesvalget i sin tid, var at jeg ville jobbe pasientnært, det er sykehusets kjernevirksomhet. Når man sitter i en posisjon hvor man skal påvirke saker og ting, er det viktig å være oppdatert og vite hvordan ting foregår i praksis. Da ser vi også hva man sliter med i det daglige, sier han.

Han understreker at administrativt ansatte ikke sitter og tvinner tommeltotter i sommermånedene:

– Men det er færre møter, og noen av oss kan tilrettelegge for en slik periode. Dette er frivillig, og det er viktig å planlegge i god tid, så man ikke kommer skeivt ut med den vanlige jobben etterpå. 

Færre møter

Ifølge interninformasjonsavisen foregår jobbyttet slik: De interne sommervikarene avtaler jobbskiftet med sin nærmeste leder. Byttet foregår i den perioden der det vanligvis er mindre møtevirksomhet og lavere aktivitet enn ved normal drift. Alle lønnes av den enheten de normalt jobber på.

– Hadde du det fremdeles «i fingrene»?

– Noe satt i fingrene. Men jeg hiver meg ikke inn i de mest akutte situasjonene, der man må gjøre raske vurderinger. Jeg har respekt for at man må ha trening for å håndtere vanskelige hastesituasjoner. Jeg måtte ha opplæring i noe av utstyret før jeg startet i fjor og går alltid som nummer to. Jeg hjelper til med det jeg kan. Det skal ikke gå ut over pasientsikkerheten, sier Sjöbäck.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse