fbpx Tyskland: Sykepleier mistenkt for å ha forgiftet fem spedbarn med morfin Hopp til hovedinnhold

Tyskland: Sykepleier mistenkt for å ha forgiftet fem spedbarn med morfin

Skjermdump av Ulm i Tyskland på Google-map

20. desember i fjor fikk fem premature babyer pusteproblemer nesten samtidig. Personalet mistenkte infeksjon, men urinprøvene avslørte at barna var dopet ned.

Statsadvokaten i Ulm i Tyskland sendte i går ut en pressemelding hvor de opplyste at en sykepleier er pågrepet og mistenkt for å ha forgiftet fem spedbarn på Ulm universitetssykehus. Sykepleieren skal ha brukt morfin, og barna ble reddet i siste liten.

Det var NRK som først meldte om saken i norske medier. 

Siktet for fem drapsforsøk

Politiet i Ulm opplyser at de har siktet sykepleieren for drapsforsøk på fem premature babyer.

Tidlig morgen 20. desember 2019 fikk fem premature babyer livstruende pusteproblemer nesten samtidig. Personalet mistenkte først at det skyldtes en infeksjon, men resultatene fra urintestene avkreftet at det ikke var tilfelle – barna var bedøvet. Personalet reagerte raskt, og barna var stabile og kunne puste for egen hånd innen 48 timer.

I pressemeldingen fra statsadvokaten opplyses det at det ble funnet morfinrester i urinprøver fra alle barna. Siden to av barna ikke hadde fått morfin som en del av behandlingen, tok ledelsen for Ulm universitetssykehus kontakt med politiet 17. januar i år.

Politiet og statsadvokaten startet deretter etterforskningen. En sprøyte med morsmelk ble funnet i et skap i garderoben på sykehuset. Prøvene viste at morsmelken inneholdt morfin. Som en følge av dette ble sykepleieren som var tildelt dette skapet, siktet for drapsforsøk.

Sykehuset beklager

I en uttalelse fra sykehuset beklager de hendelsen ovenfor foreldrene og barna. Sykehusstyret og sykehusledelsen sier de har gjort alt som står i deres makt for å få oversikt over nøyaktig hva som har skjedd. Sykehuset har i tillegg opprettet et eget telefonnummer som foreldre og pårørende kan ringe dersom de har medisinske spørsmål.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse