fbpx Sjekk lønnen til 361 yrker Hopp til hovedinnhold

Sjekk lønnen til 361 yrker

Bilde av en bunke med 200-lapper

Nysgjerrig på hva andre tjener? Her kan du sjekke gjennomsnittslønnen for over 360 yrker. 

Statistisk sentralbyrå (SSB) har publisert lønnsstatistikk for over 360 yrkesgrupper. Tallene er gjennomsnittlig månedslønn og omfatter avtalt lønn, uregelmessige tillegg og bonuser. Overtid er ikke med.

SSB har i tillegg regnet om lønnen til såkalte heltidsekvivalenter. Det er en måte å regne om lønn for deltidsansatte til hva lønnen ville vært om de jobbet heltid. Dette gjøres for å kunne sammenlikne månedslønnen til deltidsansatte med heltidsansatte.

Finans på topp

Ikke uventet er det finansbransjen som troner øverst på lista. Ledere i oljeindustrien (112 040 kroner), skipsmeklere (111 190 kroner) og finansmeklere (99 630 kroner) utgjør yrkesgruppene som i snitt har den høyeste månedslønnen.

Det er kanskje mer overraskende at toppledere i offentlig administrasjon ligger på fjerdeplass, med en gjennomsnittlig månedslønn på 97 940 kroner. (se tabell nederst i saken)

Førskolelærerne fikk kraftig lønnsvekst

Fra september 2018 til september 2019 økte månedslønnen i Norge totalt med 3,7 prosent, ifølge SSB.

Ifølge SSB var det førskolelærere som hadde den kraftigste lønnsveksten over året, med 4,7 prosent. Her økte lønnsnivået fra 39 300 kroner i september 2018 til nærmere 41 200 kroner i september 2019. Også sykepleiere, med en lønnsvekst på 4,5 prosent, fikk høyere vekst enn snittet på 3,7 prosent.

I tabellen over kan du se gjennomsnittlig månedslønn for noen av yrkesgruppene i helsetjenesten. Ikke overraskende er det legene som topper lønnslista.

Se hva andre grupper tjener

I tabellen under kan du skrive inn ønsket yrke i søkefeltet og få opp gjennomsnittlig månedslønn. Du kan også klikke på kolonnetitlene for å sortere tabellen fra høyest til lavest tall.

Dersom du vurderer å skifte yrke, kan tabellen gi deg en pekepinn på hva du kan tjene. Men husk at dette er gjennomsnittslønn. Mange tjener mindre, og noen tjener mer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse