fbpx Ga tidobbel morfindose og brukte for mye makt ved kateterinnsetting Hopp til hovedinnhold

Ga tidobbel morfindose og brukte for mye makt ved kateterinnsetting

bildet viser kateterutstyr

En sykepleier ved Langhus bo- og servicesenter har fått sparken etter at hun blant annet ga tidobbelt morfindose og brukte så mye makt ved innsetting av kateter at kateteret la seg dobbelt inni urinrøret og pasienten begynte å blø.

Det er Østlandets Blad som melder om tilsynssaken som har havnet ved Fylkesmannens bord etter først å ha vært hos Helsetilsynet. Daværende Ski kommune meldte først fra til Fylkesmannen i november 2019. Da var det katetersaken som var årsaken til meldingen.

Sykepleieren hadde nemlig store problemer med å få inn et kateter på en pasient. Det skal ha blitt brukt så mye makt i forsøket med å få det inn, at kateteret bøyde seg og la seg dobbelt inne i urinrøret. Pasienten skal ha blitt påført store smerter.

Lege ble tilkalt, da det begynte å blø kraftig. Det ble mistenkt hull i urinrøret og pasienten ble kjørt til Ahus for behandling, skriver Østlandets Blad.

I tillegg ga sykepleieren ved ett tilfelle en pasient tidobbel dose med morfin. Hun skal også ha unnlatt å melde fra til legevakten om hvilke medisiner en pasient ikke tålte.

Innrømmet feil

Disse hendelsene førte til en personalsak, som ble gjennomgått ved institusjonen. Da innrømmet sykepleieren at hun verken informerte lege eller kontrollerte om pasienten var allergisk mot medikamenter. Den ansatte ga også uttrykk for at hun heller ikke dobbeltkontrollerte istandgjorte legemidler, slik at andre kunne oppdage om det var gjort feil.

Saken ble så meldt til Statens helsetilsyn, grunnet en helhetlig vurdering av flere hendelser. Sykepleieren hadde også tidligere fått oppfølging relatert til et alvorlig avvik med medikamenthåndtering.

Oppsagt

Sykepleieren er nå oppsagt fra institusjonen i Ski, med begrunnelsen om en mangelfull faglig innsikt, i tillegg til mangelfulle norskkunnskaper. 

Hun har gått til sak for å få jobben tilbake og får juridisk hjelp fra Norsk Sykepleierforbund.

Sykepleieren har godkjent autorisasjon og har fullført sykepleierutdanning ved en høyskole. Hun har også bestått nye legemiddelkurs og skal dermed kunne håndtere medikamenter ved alle kommunens institusjoner.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse