fbpx Støttemarkering for saksøkte sykepleiere ble gledesmarkering Hopp til hovedinnhold

Støttemarkering for saksøkte sykepleiere ble gledesmarkering

Off

Sykepleierne hadde møtt opp med trommekorps og faner for å vise sin støtte til de fire sykepleierne som skulle møte sin arbeidsgiver, Sykehuset Østfold, i retten i dag. Noen minutter inn i støttemarkeringen snudde saken. Se video her.

I dag skulle rettssaken mot de fire sykepleierne som har blitt saksøkt av egen arbeidsgiver ved Sykehuset Østfold, startet i Fredrikstad tingrett.

Arbeidsgiver har vist til at fortrinnsretten ikke gjelder dersom det fører til vesentlig ulempe for driften. Det mener de at et vedtak i tvisteløsningsnemnda vil føre til, og ønsket derfor en prinsipiell avgjørelse i retten.

Vil du vite mer om bakgrunnen for søksmålet?
Les her: Sykehuset Østfold saksøker fire sykepleiere som ønsker å jobbe heltid
Spesialsykepleierne som er saksøkt av Sykehuset Østfold, krever erstatning

Sykepleierne har tidligere fortalt til Sykepleien at de var klare til kamp for retten til heltidsstilling.

Trommet sammen støtte

I Oslo hadde Norsk Sykepleierforbund (NSF) i anledning rettssakens start rigget for en støttemarkering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Klokken 11.00 rundet trommekorpset hjørnet inn fra Karl Johans gate, og en samling sykepleiere og andre fremmøtte flokket seg på plassen for å vise sin støtte til de fire sykepleierne.

Linda Lavik, fylkesleder i NSF Buskerud og Unio-leder Ragnhild Lied startet med å holde appeller. 

Så tok leder i Sykepleierforbundet, Lill Sverresdatter Larsen, mikrofonen. Saken hadde tatt en ny vending: 

– Dette er en gledens dag, vi har akkurat fått beskjed: De får den fulle stillingen, sa Lill Sverresdatter Larsen (se henne levere nyheten i videoruta).

Larsen påpekte samtidig at saken har vært en belastning for de fire som har ble saksøkt.

Bakgrunnen for vendingen i saken er at dommerne avviste Sykehuset Østfolds søksmål, og sykepleierne vant dermed retten til hel stilling før rettssaken i det hele tatt startet. (Klikk her for å se oppdateringer).

Håper på ny praksis

– Jeg håper dette betyr at de nå får en ny praksis både ved Sykehuset Østfold og i andre sykehus, der de satser på hele, fulle stillinger til alle. Deltid er et stort problem både ved Sykehuset Østfold og i andre sykehus, kommenterte Linda Lavik, fylkesleder i NSF Buskerud etter at nyheten ble kjent på Eidsvolls plass tirsdag formiddag. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse