fbpx Sykepleierne vant retten til hel stilling før rettssaken i det hele tatt startet Hopp til hovedinnhold

Sykepleierne vant retten til hel stilling før rettssaken i det hele tatt startet

Magnus Buflod, advokat i Norsk Sykepleierforbund (NSF)

Dramatisk start på rettssaken: Dommerne avviste Sykehuset Østfolds søksmål.

Sykepleiernes advokat, Magnus Buflod, ba dommerne avvise saken i sitt åpningsinnlegg. 

Fagdommer Torbjørn Fjeldstad og de to fagkyndige meddommere, Grethe Louise Berntsen og Eva Kristin Andersen, ga sykepleiernes advokat enstemmig medhold i å avvise søksmålet.

– Hvorfor ba du retten avvise søksmålet?

– Hege Gjessing kan ikke i form av sin stilling som administrerende direktør for Sykehuset Østfold saksøke sine ansatte. Det er det eventuelt styret ved styreleder som må gjøre, sier Buflod.

– Hvilke konsekvenser får dette?

– Tvisteløsningsnemndas vedtak om at sykepleierne har rett til hel stilling på nyfødtintensiven, er nå rettskraftig, sier.

Det betyr at sykepleierne får hel stilling på nyfødtintensiven.

– Hva skjer videre i retten?

– Saken er avvist, men foretakets advokat krever nå blant annet retting av feilen som førte til avvisning. Dette redegjøres for nå og retten må ta stilling til dette kravet, sier Buflod.

Les også: Støttemarkering for saksøkte sykepleiere ble gledesmarkering

Kravet fra Sykehuset Østfolds advokat avvises

Etter en pause, har dommerne vurdert kravet fra Sykehusets advokat.

Fagdommer Torbjørn Fjeldstad informerte partene om at retten igjen er enstemmig.

Dommerne kunne ikke se at det har vært grunnlag for å gi anledning til å rette en feil om helt absolutte forutsetninger på det tidspunktet søksmålet ble tatt ut. Fjelstad viste til tidligere rettsavgjørelse i vurderingen. 

Dermed avvises søksmålet sykehuset har anlagt.

– Slutt å saksøke sykepleierne

Lill Sverresdatter Larsen

Under en støttemarkering for de fire saksøkte sykepleierne på Eidsvolls plass tirsdag kom forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen med nyheten til de fremmøtte:

– Dette er en gledens dag. De fire sykepleierne får faste stillinger slik tvisteløsningsnemnda har sagt at de har rett til. En enstemmig rett avviste søksmålet som sådan. Saken har vært en enorm påkjenning for de fire sykepleierne. Sykehuset må nå ta ansvar for å rekruttere og beholde sykepleiere, og et godt råd fra oss kan jo være: Slutt å saksøke sykepleierne.

Uavklarte spørsmål

– Er dere ferdige i retten nå?

– Nei, det er noen spørsmål som gjenstår. Blant annet hvordan motsøksmålet skal håndteres i denne situasjonen, sier Buflod.

Sykepleierne har nemlig gått til motsøksmål mot sykehuset og krevd erstatning for Sykehuset Østfolds brudd på fortrinnsretten. Ifølge Buflod vil retten ta stilling til hvordan dette skal håndteres etter lunsj.

Litt over klokka 14.00 får Sykepleien beskjed om at dommerne har bestemt at behandlingen av motsøksmålet fra sykepleierne også skal utsettes.

– Betyr dette at rettssaken er over for denne gang?

– Ja, sier Buflod.

Motssøksmålet er foreløpig planlagt å behandles i begynnelsen av februar 2021.

Spekter registrerer rettens avgjørelse

Sykepleien har spurt Spekter om en kommentar på utfallet. Kommunikasjonssjef, Ingvild Dørnes, skriver følgende i en e-post:

- Spekter har ikke noen annen kommentar til dette, enn at vi registrerer rettens avgjørelse. Spørsmål om den videre oppfølging av den konkrete saken må rettes til Sykehuset Østfold.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse