fbpx 36 000 ekstra vaksinedoser til helsepersonell i spesialisthelsetjenesten Hopp til hovedinnhold

36 000 ekstra vaksinedoser til helsepersonell i spesialisthelsetjenesten

Sykepleier Anne Nilsen (til høyre)  og Rita Monroe forbereder medisiner  på Moss sykehus.

Alle de 36 0000 vaksinedosene vil komme fra legemiddelselskapet Astrazeneca.

Onsdag denne uken varslet Folkehelseinstituttet (FHI) at de vil sende ut ytterligere 36 000 vaksinedoser for å vaksinere helsepersonell i spesialisthelsetjenesten. Fra før har de fått 30 000 doser for å kunne vaksinere 15 000 personer.

Vil beskytte helsepersonell

– Beslutningen om å øke koronavaksinetilgangen til spesialisthelsetjenesten et tatt på et grunnlag om å beskytte kapasiteten i helsetjenesten, sier smitteverndirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet.

Nå får de mulighet til starte vaksinasjon av ytterligere 36 000 personer, som skal få den første dosen.

Frem til nå har FHI distribuert om lag 197 800 doser med koronavaksine. 33 560 vaksinedoser er sendt til helsepersonell i den kommunale helse- og omsorgstjeneste.

– Det innebærer at det til nå er fordelt 63 560 vaksinedoser til helsepersonell i den kommunale helse- og omsorgstjenesten, sier Bukholm i en pressemelding.

Ikke for de under 65 år

Direktør ved FHI, Camilla Stoltenberg, opplyser til Dagens Medisin at alle de 36 000 vaksinedosene vil komme fra legemiddelselskapet Astrazeneca.

Folkehelseinstituttet har bestemt at vaksinen ikke skal anbefales for eldre over 65 år. Doseringsintervallet, tiden fra første til andre dose, er satt til 9 til 12 uker.

Dette er betydelig lengre enn for de to andre godkjente koronavaksiner som har doseringsintervaller på tre og fire uker, skriver Dagens Medisin.

– Det betyr at det ikke er så kritisk hvis det skulle vise seg at de ikke leverer som de nå har forespeilet. Man vil med ganske stor sannsynlighet få tilstrekkelig mange doser over uker til å sette andre dose, sier Stoltenberg til Dagens Medisin.

Sjekk vaksinestatus i din kommune her

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse