fbpx WHO refser Europas langsomme vaksineutrulling Hopp til hovedinnhold

WHO refser Europas langsomme vaksineutrulling

Europa kart

WHO mener at smittesituasjonen i Europa er den mest alvorlige på flere måneder. 

Verdens helseorganisasjon (WHO) mener vaksineutrullingen i Europa går uakseptabelt langsomt og uttrykker bekymring for det økende smittepresset.

– Vaksinene gir den beste veien ut av denne pandemien. Men utrullingen av disse vaksinene er uakseptabel langsom og fører til at pandemien forlenges, sier WHOs Europa-direktør Hans Kluge i en uttalelse torsdag.

– Vi må få opp farten i prosessen ved å trappe opp produksjonen, redusere hindringer for administrasjon av vaksinene og bruke hvert eneste vaksineglass som vi har på lager nå, fortsetter han.

WHO mener at smittesituasjonen i Europa er den mest alvorlige på flere måneder.

293 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus – like mange som dagen før

Torsdag 1. april var 293 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er like mange pasienter som dagen før.

57 av pasientene får respiratorbehandling. Det er like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt torsdag.

253 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, 24 er innlagt i Helse vest, elleve er innlagt i Helse Midt-Norge, og fem er innlagt i Helse nord.

Siden februar i fjor har 96.079 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser torsdagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Helsedirektoratet anbefaler fortsatt strenge tiltak i Vestfold og Telemark

Helsedirektoratet vurderer at det strengeste tiltaksnivået bør videreføres for en rekke kommuner i Vestfold og Telemark, melder VG.

Holmestrand, Horten, Tønsberg, Færder, Sandefjord og Larvik anbefales å fortsette på samme nivå fram til 11. april, anbefaler Helsedirektoratet i sitt faglige råd til regjeringen, ifølge avisa.

Bamble, Porsgrunn, Skien og Siljan anbefales å fortsette på samme nivå fram til 8. april.

– Situasjonen er ustabil, og den britiske virusvarianten er påvist i 84 prosent av de positive testene, opplyser Helsedirektoratet.

Regjeringen bestemmer hvilke tiltak som fortsetter, og deres beslutning er ennå ikke kjent.

33 nye koronadødsfall i Sverige

Det er registrert 33 nye koronarelaterte dødsfall i Sverige, mens det i Danmark er registrert fire. I Sverige fortsetter smitten å øke.

I alt har 13.498 personer dødd i Sverige etter å ha blitt smittet av koronaviruset, opplyste Folkhälsomyndigheten torsdag. Flere av dødsfallene inntraff flere dager tidligere.

– Stockholm har en oppadgående trend, og den ser ut til å fortsette, sier Sara Byfors ved Folkhälsomyndigheten.

Også i Västra Götaland, der Göteborg ligger, er det samme trend, mens smitten går ned i Skåne.

0 Kommentarer