fbpx Sykehusstreiken: Trapper opp ytterligere Hopp til hovedinnhold

Sykehusstreiken: Trapper opp ytterligere

Bildet viser streikevakter utenfor Ullevål sykehus. Fra venstre Kristine Gjermundsen, forskningsavdelingen, psykisk helse, OUS, Siri Sæland, forskningsavdelingen, psykisk helse, OUS, Kristin Bolme Håvik, sykepleier, dagenheten, Aker, Karianne Jonassen, sykepleier, thorax hotellavdelingen, Ullevål og Elisabeth Bergbråten, sykepleier, dagenheten, Aker.

245 nye Unio-medlemmer tas ut i streik, de fleste er sykepleiere.

Unio varsler opptrapping av sykehusstreiken. Fra mandag vil 245 medlemmer være tatt ut, og det totale antall streikende vil bli 863. Av dem er 538 sykepleiere.

Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund, melder om stor streikevilje.

Motivert av Vinmonopolet

«Vi trapper nå opp for å legge ytterligere press på Spekter og helseforetakene. Vi ønsker ikke å ramme pasientene, men å få motparten tilbake til forhandlingsbordet. Det handler om livsviktig investering i livsnødvendig kompetanse», sier Lill Sverresdatter Larsen i en pressemelding fra Unio.

Unio er hovedorganisasjonen til Norsk Sykepleierforbund. I sykehusstreiken har Unio også tatt ut medlemmer fra forbundene til blant andre fysioterapeuter, ergoterapeuter og radiografer.

Ifølge Larsen er streikeviljen ytterligere styrket etter at det ble kjent at Spekter hadde gitt de ansatte i Vinmonopolet en lønnsøkning på 3,1 prosent, til tross for at det er sagt at ingen grupper ville få mer enn 2,82 prosent i årets mellomoppgjør.

Ingen søknader om dispensasjon

Opptrappingen er ved de foretakene som allerede er tatt ut i streik.

Ved Martina Hansens Hospital og Helse Bergen, Hagavik retter uttaket seg direkte mot den elektive, kirurgiske virksomheten.

Lill Sverresdatter Larsen sier det er beklagelig for dem som får utsatt sin behandling.

«Men det skal ikke være fare for liv og helse», sier hun ifølge pressemeldingen.

«Ingen av helseforetakene har fremmet en eneste dispensasjonssøknad knyttet til dette heller, noe som bare understreker at det er en ansvarlig streik som føres. Det er vi innstilt på å fortsette med», sier Lill Sverresdatter Larsen.

Streikeuttaket på de ytterligere 245 Unio-medlemmene meldes til arbeidsgiver i dag, tirsdag 15. juni klokken 14. Uttaket gjelder fra starten av arbeidsdagen mandag 21. juni.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse