fbpx FHI: Full gjenåpning i slutten av september vil føre til en ny smittebølge Hopp til hovedinnhold

FHI: Full gjenåpning i slutten av september vil føre til en ny smittebølge

Geir Bukholm og Camilla Stoltenberg i FHI

Folkehelseinstituttet (FHI) mener en full gjenåpning av samfunnet i slutten av september vil føre til en ny smittebølge til høsten og vinteren.

Nye modelleringer fra FHI peker på at en full gjenåpning i slutten av september vil føre til en ny smittebølge til høsten og vinteren, selv om man klarer å fullvaksinere 90 prosent av alle fra 16 år og oppover i Norge, skriver Dagbladet.

– Vil ikke klare å vaksinere alle

Smitteverndirektør Geir Bukholm ved FHI forklarer det slik: 

– For det første vil det fremdeles være en betydelig del av befolkningen som ikke har blitt vaksinert, all den tid det foreløpig ikke finnes noen koronavaksine som er godkjent for barn under 12 år.

– For det andre vil vi ikke klare å vaksinere 100 prosent av befolkningen. Derfor vil det hele tiden være en gruppe med personer i ulike aldersgrupper som vil være uvaksinert,

– Det vil komme nye virusvarianter

Både størrelsen og tidspunktet for en slik smittebølgen er usikkert, men direktør Camilla Stoltenberg ved FHI sier til avisa at det er sannsynlig at vi vil se smittespredning framover.

– Det vil komme nye virusvarianter i tillegg til de nye variantene, som fortsatt vil være til stede i befolkningen. Men det er begrenset hvor mange som blir smittet ettersom veldig mange har god immunitet, også mot deltavarianten, sier Stoltenberg.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse