fbpx Senterpartiet ypper til strid om foretaksmodell Hopp til hovedinnhold

Senterpartiet ypper til strid om foretaksmodell

Det er duket for rødgrønn dragkamp om helseforetaksmodellen, varsler Senterpartiets helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe.

Kjersti Toppe, som selv er lege, reagerer sterkt på tallene Klassekampen la fram tirsdag som viste at 198 helsetopper i Norge tjener mer enn helseministeren.

– Dette ville aldri skjedd på denne måten om ikke sykehusene ble styrt etter en foretaksmodell, sier Toppe til Klassekampen onsdag.

Ny styringsform viktigst

Hun varsler at organiseringen av helsevesenet blir en viktig sak for Sp i sonderingene med SV og Ap om regjeringssamarbeid på Hurdal. Toppe understreker at en ny styringsform for sykehusene er det viktigste for partiet. I tillegg vil Sp redusere lønnsutviklingen i staten for øvrig.

Mens Ap slår ring om foretaksmodellen, er Sp og SV imot. Toppe sier foretakene ikke lytter til politiske signaler om at lønnsutviklingen i ledersjiktet må bremses.

– Fagre ord

– Selv om man kommer med fagre ord og innstramminger, lever dette sitt eget liv. Vi har ikke sett noen endringer, til tross for politiske signaler, sier hun.

Arbeiderpartiet fikk vedtatt helseforetaksmodellen med støtte fra Høyre og Frp i 2001.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse