fbpx Studie: Sjansen for «lang-covid» halveres etter to vaksinedoser Hopp til hovedinnhold

Studie: Sjansen for «lang-covid» halveres etter to vaksinedoser

Bildet viser en kvinne som får en vaksine

Om man har fått to vaksinedoser, blir risikoen for langtidsvirkninger etter koronasykdom nesten halvert, antyder en studie fra King's College i London.

Forskerne mener også at risikoen for å bli sykehusinnlagt på grunn av viruset er 73 prosent lavere, og at sjansen for å få alvorlige symptomer er 31 prosent lavere blant fullvaksinerte, sammenliknet med om bare har fått første dose.

Stor studie

Informasjon fra mer enn 2 millioner mennesker som har loggført symptomer samt status for testing og vaksiner mellom desember 2020 og juli i år, er brukt.

6030 brukere meldte at de testet positivt for covid-19 minst 14 dager etter å ha fått den første vaksinedosen. 2370 meldte inn positivt testresultat minst sju dager etter andre dose.

Redusert risiko

I studien, som er publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet, heter det at «risikoen for å få symptomer i 28 dager eller mer av sykdom etter vaksinasjon, ble omtrent halvert når det ble gitt to vaksinedoser».

– Dette funnet tilsier at risikoen for lang-covid er redusert hos folk som har blitt fullvaksinert, når man i tillegg tar i betraktning den allerede dokumenterte generelle risikoen for å bli smittet, heter det i studien.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse