fbpx NSF-lederen: – Tilliten til helseministeren og hennes statssekretær er alvorlig svekket Hopp til hovedinnhold

NSF-lederen: – Tilliten til helseministeren og hennes statssekretær er alvorlig svekket

Forbundslederen i Norsk Sykepleierforbund sier tilliten til helseministeren og hennes statssekretær Bjørkholt er alvorlig svekket etter avsløringene av hans eldre innlegg på sosiale medier.

Den tidligere fastlegen og nå helseminister Ingvild Kjerkols statssekretær, Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap), har ifølge Dagens Næringsliv (DN) [bak betalingsmur] raljert over et innlegg fra en spesialsykepleier i august i 2020 på Facebook.

Dette er det siste av flere eldre innlegg fra Bjørkholt i sosiale medier som har skapt reaksjoner. DN omtalte denne saken først.

– Helseminister Ingvild Kjerkol vet hva jeg mener i denne saken, og ballen ligger hos henne, sier Forbundslederen i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen.

– Det begynner å bli vanskelig å ta statssekretæren seriøst. Vi har altså en statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet som viser en total mangel på forståelse for andre profesjoner og en forferdelig arroganse.

– Jeg begriper ikke hvordan Bjørkholt i det hele tatt kunne bli statssekretær. Vi har ikke fått noe svar fra statsråden, men det er kanskje et tegn på at noe er i ferd med å endre seg, sier Larsen.

Alvorlig svekket tillit

Lill Sverresdatter Larsen har fått nok av statssekretærens holdninger og sier til Sykepleien at tilliten til helseministeren og hennes statssekretær er alvorlig svekket.

Larsen og Kjerkol møttes for første gang i offisiell sammenheng på torsdag denne uken.

Innlegget som lager bråk nå

Spesialsykepleier Katrin Vernang sier til DN at ingen andre enn Ole Henrik Krat Bjørkholt oppfattet innlegget hennes som sutring. Hun sier også at statssekretæren skal vite at hun nå jobber dagtid i full stilling i en kommune.

Innlegget sto først i Sykepleien. Vernang skrev blant annet: 

«Jeg er ikke lenger en stolt sykepleier. Jeg er en flau sykepleier. Lønnen er en hån mot yrkesgruppen. Nå ønsker jeg å advare andre slik jeg skulle ønske at jeg ble i 1993. Egentlig har jeg vel gitt opp trua, men la oss se …»

Ole Henrik Krat Bjørkholts svar på innlegget i den lukkede Facebook-gruppen «Leger i Norge» er et av flere som Dagens Næringsliv har avslørt i en serie artikler: 

– Dette leserinnlegget du lenker til er det mest patetiske sutreinnlegget jeg noen gang har lest. Makan til furting. Dette kommer ikke til å vinne hjerter i offentligheten. Jeg tror ikke folk som er kastet ut i arbeidsledighet og dagpenger under koronakrisen kommer til å få sympati med en bortskjemt sutrekopp med 550.000 i årslønn og tre års utdannelse.

Noen av innleggene som har vært omtalt tidligere har Bjørkholt slettet, men dette ligger fortsatt ute i den lukkede gruppen for cirka 12 000 norske leger.

Bjørkholts svar på kritikken

– Jeg har i mitt tidligere engasjement uttalt meg spissformulert. Nå er jeg blitt statssekretær og vil gjøre mitt for at debatten fremover skal handle om politikk på de viktige og uløste oppgavene som ligger foran oss på helsefeltet. I det arbeidet står jeg fullt bak Hurdalsplattformen, skriver Bjørkholt i en e-post til Sykepleien.

– Vi kan bli kjent og bygge tillit

– Jeg skal gjøre mitt for å skape gode relasjoner og tillit med fagforeninger og interesseorganisasjoner. Derfor ser jeg veldig frem til å møte blant annet Norsk Sykepleierforbund, og håper at vi kan bli kjent og bygge tillit.

Bjørkholt har avtalt et møte med Norsk Sykepleierforbund torsdag i neste uke.

Fakta
Statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap)

Nyansatt statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet, har tidligere erfaringer som:

  • leder for legetjenesten i Tønsberg.
  • fastlege i Drammen.
  • kommunestyremedlem i Drammen.
  • skrevet masteroppgave om fastlegeordning.

Kilde: Dagsavisen

Tilsvar fra statssekretæren lagt inn søndag kl. 10.30

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse