fbpx Barnesykepleier blir sykehusdirektør Hopp til hovedinnhold

Barnesykepleier blir sykehusdirektør

Bildet viser Vivi Brenden Bech.
NY TOPPLEDER: Vivi Brenden Bech har tidligere blant annet vært klinikksjef ved Hammerfest sykehus. Foto: Finnmarkssykehuset

Vivi Brenden Bech er konstituert som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset.

Vivi Brenden Bech er utdannet barnesykepleier og har master i helseledelse. Hun har jobbet i spesialisthelsetjenesten i Finnmark i 31 år.

Nå blir hun konstituert som toppsjef.

– Jeg føler det er en tillitserklæring, sier hun ifølge Finnmarkssykehusets nettsider.

– Glad og takknemlig

– Vi er glad og takknemlig for at Vivi har takket ja til å la seg konstituere som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset når nåværende direktør slutter. Vivi vil være konstituert i stillingen frem til ny direktør er på plass, sier styreleder Lena Helli Nymo.

Styret begynner nå jobben med å rekruttere den som skal erstatte Siri Tau Ursin, som har sagt opp direktørjobben i Finnmark for å lede Nordlandssykehuset.

Er sjef i dag

Vivi Brenden Bech er 57 år, og jobber i dag som kvalitet- og utviklingssjef, og sitter i direktørens ledergruppe.

Bech konstitueres i stillingen som administrerende direktør fra 28. februar. 

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.