fbpx Virusforsker mener studie viser at korona ikke bør være allmennfarlig sykdom Hopp til hovedinnhold

Virusforsker mener studie viser at korona ikke bør være allmennfarlig sykdom

influensa
IKKE ALLMENNFARLIG: Vi får stadig mer data på at Cov-2 er på linje med influensa.

Enten bør covid-19 ikke lenger regnes som en allmennfarlig smittsom sykdom, eller så må influensa og annet også kalles det, mener virusforsker.

En britisk studie der mennesker er blitt smittet med koronaviruset med vilje og så blitt fulgt av forskerne, gjør at virusforsker Gunnveig Grødeland ved Universitetet i Oslo trekker den slutningen, melder Minerva.

Studien bekrefter ifølge Grødeland at covid-19 er temmelig ufarlig for unge, friske voksne. Sykdommen regnes fortsatt som en allmennfarlig smittsom sykdom.

– Denne typen studier bør bidra til at denne definisjonen forsvinner. Vi får jo stadig mer data på at Cov-2 er på linje med influensa, og influensa er ikke definert som en allmennfarlig sykdom, sier Grødeland.

– Enten må SARS-CoV-2 få endret definisjon, ellers må også andre sykdommer flyttes opp under definisjonen, sier hun.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.