fbpx Helse- og undervisningssektoren er mest plaget av dårlig inneklima Hopp til hovedinnhold

Helse- og undervisningssektoren er mest plaget av dårlig inneklima

Ansatte på skoler, barnehager og i helsebygg er de som er mest plaget av dårlig inneklima, viser en undersøkelse.

I undersøkelsen, som er bestilt av et firma som selger ventilasjonsanlegg, kommer det frem at én av fire arbeidstakere oppgir at de er plaget av dårlig inneklima på jobb. Blant ansatte i helse- og undervisningssektoren oppgir to av fem dette.

– Dårlig inneklima kan føre til redusert konsentrasjon, hodepine og økt risiko for å utvikle astma, sier generalsekretær i LHL Astma og allergi, Helle Grøttum.

Kan gi helseplager

Det er særlig manglende eller dårlig ventilasjon, etterfulgt av feil innetemperatur som oppgis som viktigste årsaker til dårlig inneklima på jobb.

67 prosent av de som plages oppgir at de blir tunge hodet, og nesten halvparten får hodepine eller konsentrerer seg dårligere.

I tillegg viser undersøkelsen at én av fem av de som utfordres av dårlig inneklima opplever luftveisplager som tørr, irritert hals eller hoste.

– Dårlig inneklima kan bidra til sykdom og helseplager hos ansatte og elever. Konsekvenser kan blant annet være luftveisinfeksjoner og forverring av astma og allergier, sier fagsjef for inneklima i Norges Astma- og Allergiforbund, Kai Gustavsen.

Fakta
Om undersøkelsen

Det er en landsdekkende undersøkelse med utgangspunkt i 1231 arbeidstakere mellom 18 og 66 år, utvalget er fordelt på kjønn, landsdel, inntekt, alder og utdanning. Dataene er vektet på befolkningstall fra SSB.

Kilde: Respons Analyse på vegne av GK

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse