fbpx Helse Vest skal hurtigutdanne sikkerhetsanalytikere Hopp til hovedinnhold

Helse Vest skal hurtigutdanne sikkerhetsanalytikere

Informasjonssikkerhet

Tilbyr fast jobb etter 12 ukers utdanning, men det skal «absolutt ikke» gå på bekostning av sikkerheten, forsikrer HR-ansvarlig.

Det er ikke bare sykepleiere det er mangel på i norsk helsevesen. Kampen om kvalifisert IKT-personell er også hard.

Helse Vest IKT har nå gått til det skritt å tilby et 12-ukers «intensivt utdanningsprogram» med løfte om fast jobb som sikkerhetsanalytiker i andre enden.

De som gjennomgår kurset, skal ifølge beskrivelsen lære å «identifisere sårbarheter, gjennomføre risikovurderinger og implementere sikkerhetstiltak for å sikre at organisasjoners digitale infrastruktur er robust».

Kursstart er i slutten av november, mens første arbeidsdag hos Helse Vest IKT blir allerede i februar.

– Dette skal absolutt ikke gå på bekostning av IT-sikkerheten, uttaler HR-ansvarlig i Helse Vest, Ole Gulbrandsen til Kode24, som først omtalte saken.

Søkere til intensivutdanningen må ha fylt 18 år og bestå et par tester som ser på logiske evner og personlige egenskaper. Utover det oppgis ingen formelle krav.

Utfordrende arbeidsmarked

Helsevesenet er en sektor der arbeidet med informasjonssikkerhet anses som både spesielt vanskelig og viktig.

Det håndteres store mengder sensitive personopplysninger, feil kan få fatale konsekvenser og en rekke systemer skal kommunisere sømløst på kryss og tvers.

Betydningen av tilstrekkelig og kvalifisert kompetanse innen IKT-sikkerhet er derfor stor, samtidig som offentlig sektor sjelden kan konkurrere med privat på lønn.

Vi ønsker med dette å utvide tilfanget av kandidater ved å senke formelle inngangskrav og heller utdanne våre egne via et intensivt opplæringsprogram
Ole Gulbrandsen, HR-ansvarlig Helse Vest

Overfor Kode24 beskriver HR-ansvarlig Ole Gulbrandsen dagens arbeidsmarked på feltet som utfordrende.

– Vi ønsker med dette å utvide tilfanget av kandidater ved å senke formelle inngangskrav og heller utdanne våre egne via et intensivt opplæringsprogram.

Gulbrandsen understreker at de som tar hurtigutdanningen, vil få tett oppfølgning både under og etter utdanningen.

– De vil gå i tospann med våre sterke faglige ressurser innen sikkerhet og helse, sier han til Kode24.

– Dette vil, sammen med opplæringen, gi gode forutsetninger for å gjøre en god jobb.

Positiv professor

Professor for anvendt informasjonssikkerhet ved Oslomet, Lothar Fritsch, er ifølge Kode24 positiv til utdanningsløpet etter å ha lest beskrivelsen.

Han viser til at Helse Vest er lovpålagt – etter NIS-direktivet, som regulerer kritisk infrastruktur – å ha sikkerhetskompetanse i eget hus.

Med dagens harde konkurranse om personell, kan offentlig sektor vente i årevis til nyutdannede spesialister dukker opp på arbeidsmarkedet, ifølge professoren.

– De må rekruttere , sier han til Kode24.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse