fbpx Redd Ullevål-aksjonister på tiltalebenken i tingretten Hopp til hovedinnhold

Redd Ullevål-aksjonister på tiltalebenken i tingretten

lederen for aksjonen arresteres på ullevål

Fem personer fra gruppen Redd Ullevål sykehus nektet å vedta forelegget etter en aksjon ved Rikshospitalet. Nå må de møte på tiltalebenken i tingretten.

De fem, fire kvinner på 55, 75, 76 og 82 år og en 71 år gammel mann, etterkom ikke pålegget de fikk om å forlate byggeplassen da de 15. mai forsøkte å stanse rivearbeidene på fløyen E3 på Rikshospitalet.

- Ikke skyldig

– Vi anser oss ikke skyldige etter tiltalen. Vi handlet etter nødrett, og det er ikke straffbart. Vi forsøkte bare å stoppe det ulovlige arbeidet som pågikk på to steder samtidig på Rikshospitalet. At vi blir arrestert, bøtelagt og nå er tiltalt i en straffesak, men ingen gjør noe for å stoppe lovbruddene til OUS (Oslo universitetssykehus), er helt surrealistisk, sier de fem i en epost som leder Lene Haug i Redd Ullevål sykehus har sendt pressen.

Det var organisasjonene Redd Ullevål sykehus og Oslo pasientforening som i mai aksjonerte fordi de mente rivearbeidene bryter med loven på en rekke punkter. Blant annet mener de rivingen er i strid med pasientrettighetsloven og barns rettigheter.

Lene Haug er en av de fem som nå må møte som tiltalt i tingretten.

– Vi er fortumlet. Vi ser ikke på dette som sivil ulydighet, men som et fredelig forsøk på å hindre at lovbrudd og stor skade blir begått, sa Haug til NTB etter at politiet stanset aksjonen deres.

Forelegg på 11 000

Politiet ila de fem et forelegg på 11 000 kroner hver, som de nektet å vedta. Dermed blir de rutinemessig tiltalt, og tingretten skal avgjøre saken deres.

Påtalemyndigheten har varslet at de vil legge ned påstand om en straff i form av en bot på 13 000 kroner.

Straffesaken mot de fem er berammet til 26. og 27. september.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse