fbpx To tredeler av Gazas helsesystem ute av drift Hopp til hovedinnhold

To tredeler av Gazas helsesystem ute av drift

skadet palestiner får hjelp på sykehus

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at nesten to tredeler av Gazas helsesystem er ute av drift som følge av Israels massive luftangrep.

Totalt er 46 av Gazas 72 helsefasiliteter, inkludert 12 av de 35 sykehusene, ute av drift, ifølge WHO.

Palestinske helsemyndigheter sier det skyldes både mangel på strøm og drivstoff til generatorene og skader på bygningsmassen fra israelske angrep.

Israel trappet tirsdag opp bombingen av mål på Gazastripen i forkant av en sannsynlig bakkeoffensiv. Bare det siste døgnet er 700 mennesker drept i luftangrepene.

Fakta
Ofrene i krigen

Siden krigen mellom Hamas og Israel brøt ut 7. oktober, er over 8200 mennesker drept i Israel, på Gazastripen og den okkuperte Vestbredden.

  • 5791 mennesker er drept i israelske luftangrep mot Gazastripen, og over 16.297 er såret siden 7. oktober. 2360 av de drepte er barn, ifølge Gazas helsemyndigheter.
  • Helsedepartementet i Ramallah har registrert 96 drepte og over 1800 sårede på Vestbredden i samme periode.
  • Israel har oppgitt at mellom 1000 og 1500 Hamas-krigere ble drept i kampene som oppsto inne i Israel.
  • I Israel er over 1400 mennesker drept siden Hamas gikk til angrep mot landet 7. oktober. Blant dem er minst 307 soldater, ifølge den israelske hæren (IDF). Over 5400 mennesker ble såret. Et ukjent antall barn er blant ofrene i Hamas-angrepene.
  • Minst 220 personer holdes fanget av militante palestinere og brakt til Gazastripen, ifølge IDF. Fire gisler er sluppet fri.
  • Blant de drepte og bortførte i Israel er over 160 utenlandske statsborgere, hvorav mange også hadde israelsk statsborgerskap. Ofrene var fra blant annet USA, Thailand, Frankrike, Russland, Nepal, Argentina og Ukraina.

Kilde: NTB

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse