fbpx Helse Møre og Romsdal vil utsette innføringen av Helseplattformen Hopp til hovedinnhold

Helse Møre og Romsdal vil utsette innføringen av Helseplattformen

direktøren olav lødemel

Administrerende direktør Olav Lødemel i Helse Møre og Romsdal foreslår å utsette innføringen av Helseplattformen.

Forslaget skal fremmes i et styremøte torsdag, skriver Sunnmørsposten.

I forslaget til vedtak skriver Lødemel at Helse Møre og Romsdal anerkjenner at det er gjort store forbedringer i helseplattform-løsningen det siste året, men at det fremdeles gjenstår viktige områder som må forbedres.

– Vi vurderer nå om det er for stor risiko knyttet til pasientsikkerhet og forsvarlig drift til å gå på nå. Min tilråding til styret blir derfor å utsette innføringen til april. På denne måten kan ressursene i Helseplattformen settes inn til å optimalisere og forbedre brukervennligheten i løsningen frem mot sommeren, sier direktøren i en pressemelding.

Disse har innført Helseplattformen (HP) 

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Målet da den ble innført i november i fjor ved St. Olavs hospital i Trondheim, var bedre informasjonsflyt og økt pasientsikkerhet.

Det har vært store problemer rundt innføringen av systemet.

Saken skal behandles i styremøtet i helseforetaket 7. desember, og så er det Helse Midt-Norge som avgjør dette den 13. desember.

Fakta
Helse Møre og Romsdal

Helse Møre og Romsdal har omtrent 6 400 ansatte og leverer tjenester til omtrent 268 000 innbyggere i Møre og Romsdal. Virksomheten er fordelt mellom Ålesund sykehus, Volda sykehus, Molde sykehus, Kristiansund sykehus og flere mindre institusjoner. Budsjettet for 2023 er på 7,4 milliarder kroner.

Kilde: Helse Møre og Romsdal

Fakta
Dette er Helseplattformen

En felles løsning for elektronisk pasientjournal i Midt-Norge for primær- og spesialisthelsetjeneste, basert på teknologi fra amerikanskeide Epic.

Disse er involvert eller skal involveres i prosjektet:

  • sykehus
  • kommuner
  • fastlege
  • private aktører
  • legevakt
  • hjemmetjeneste
  • sykehjem
  • helsestasjon
  • innbyggerne

Helse Midt-Norge har fire helseforetak eller sykehus. Det er totalt 66 kommuner, 170 fastlegekontor, cirka 140 avtalespesialister og cirka 340 andre aktører. Planen er at alle disse skal involveres.

Over 400 fageksperter er involvert, 220 fra helseforetakene og 220 fra kommunal helse og omsorg.

Prosjektet eies av Helse Midt-Norge RHF (60 prosent) og Trondheim kommune (40 prosent). Trondheims eierandel fordeles etter hvert som andre kommuner går inn i prosjektet.

Kilde: Helseplattformen

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse