fbpx Helse Nord ansetter en direktør til: – Jeg ble provosert Hopp til hovedinnhold

Helse Nord ansetter en direktør til: – Jeg ble provosert

NSF Troms og Finnmark
Fylkesledelsen NSF Troms og Finnmark
Fylkesledelsen
Mari-Ann Benonisen
Nestleder
Fylkesnestleder

Helse Nord har ansatt Ola Jøsendal som viseadministrerende direktør. – Vi er alle mildt sagt forundret, sier nestlederen i NSF Troms og Finnmark.

Helse Nord kunngjorde ansettelsen av Jøsendal torsdag. Han kommer fra stillingen som assisterende fagdirektør i Helse Vest, en jobb han har hatt siden 2019.

Krevende omstilling

Begrunnelsen som gis for å ansette en ny direktør, er den krevende situasjonen Helse Nord står i. Tirsdag hadde styret i det regionale helseforetaket møte om den fremtidige organiseringen av sykehusene i landsdelen. Styret trosset en klar oppfordring fra administrerende direktør Marit Lind om å sende planene på høring. Dermed trakk Lind forslaget.

Om ansettelsen av Ola Jøsendal sier Marit Lind følgende i en pressemelding:

– Helse Nord har sammensatte og komplekse utfordringer. I tillegg vil Jøsendal bli en ressurs i en periode der vi fremover står i en krevende, men nødvendig omstilling. Jeg er svært glad for at han har takket ja til stillingen.

Provoserer

 NSFs fylkeskontor i Troms og Finnmark har fått med seg nyheten

– Ja, jeg reagerte på dette og ble provosert, sier nestleder Mari-Ann Benonisen i Troms og Finnmark.

Hun har snakket med kolleger i både Troms og Finnmark.

– Vi er alle mildt sagt forundret over denne ansettelsen, sier hun. 

Benonisen sier hun forståelse for at direktør Lind har mange oppgaver og må være flere steder. 

– Men sånn er det jammen meg for mange sykepleiere og. Hvor mange ganger har vi ikke hørt ropet fra sykepleierne om at belastningen er for stor, og at de helst burde vært flere steder samtidig. De springer føttene av seg, sier hun og fortsetter:

– Senest i dag fikk jeg melding om en sykepleier i UNN som slutter og begynner i det private. Trist. Hvor vil dette ende? 

Ny millionlønn?

Benonisen sier til Sykepleien at hun ikke kjenner til Jøsendal fra før.

– Jeg vet heller ingenting om hvilken lønn han skal få, men jeg vil tro det er en ny millionlønn Helse Nord tar sikte på. 

Ifølge Helse Nord skal Jøsendal sitte i ledergruppen i det nordnorske helseforetaket og være fast stedfortreder for administrerende direktør.

Han er utdannet samfunnsmedisiner og har sammenhengende ledererfaring i helsevesenet siden 1997. Han har doktorgrad og er spesialist innen rus og avhengighetsmedisin.

 

Bildet viser Lege Ola Jøsendal tv og intensivsykepleier Anette Tvedt ved akuttmotaket ved Haukeland

– Helse Nord er en prøvestein

Jøsendal har tidligere vært kommuneoverlege i Bergen, klinikksjef og avdelingsdirektør ved Haukeland universitetssykehus, legevaktsjef i Lindås kommune og stabslege i Sjøforsvaret.

– De utfordringene som Helse Nord står i, er en prøvestein på det som vil møte de øvrige helseregionene i løpet av kort tid. Det å delta i arbeidet med å finne løsninger er noe som forhåpentligvis kan løses gjennom tillitsfullt samarbeid mellom alle involverte. Godt lagarbeid er noe jeg er glad i, sier Jøsendal.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Gry Mette Lorentsen

Sykepleier
3 måneder 2 uker siden

Enig i at dette provoserte. Blir det klassiske bildet på at det står 1 pleier v/senga mens alle toppene står rundt og ser på røde tall. Kuttet vet vi jo alle hvor kommer. For å se egne rekker skjer jo aldri. Samtidig må jeg si at jeg ble glad når jeg leste at vedkommende er spesialist innen rus og psykiatri. For spesielt er det jo viktig å få stoppet radbrekkingen av Åsgård og DPS’ene.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse