fbpx Føden på UNN er forberedt på sommeren: – Er overbemannet med jordmødre Hopp til hovedinnhold

Føden på UNN er forberedt på sommeren: – Er overbemannet med jordmødre

I fjor sommer ble situasjonen på UNNs fødeavdeling beskrevet som kaotisk. 

– Vi har utdannet seks nye jordmødre og i tillegg fått besatt alle stillingene våre, så nå er vi egentlig overbemannet med jordmødre. Det er veldig fint, for det gjør oss mer fleksible og det blir mindre behov for vikarer, sier seksjonsleder på fødeavdelingen på UNN, Anita Linnerud-Vågeng.

Et annet grep er at de har fått nytt vaktrom hvor alle rom og fødende kan overvåkes samtidig. I tillegg er en femte fødestue snart på plass. 

Det skal også gå raskere å sende folk til pasienthotellet.

Barn døde

Dette er grep som er gjort for å ikke gjenoppleve kaoset fra i fjor sommer. 

Da døde blant annet et barn i mors liv etter å ha blitt sendt hjem fra sykehuset, fordi det ikke var kapasitet. Den saken granskes fortsatt.

Den saken vil ikke de to lederne for fødeavdelingen uttale seg om. Men om sommeren i fjor sier de følgende til avisen Nordlys:

– Det var ikke en sommer preget av kaos, men det var travelt enkelte perioder, sier seksjonsleder på fødeavdelingen på UNN, Anita Linnerud-Vågeng og avdelingsleder Ingard Nilsen.

– Mye av det som ble formidlet stemte ikke, rett og slett. Det var ganske så alvorlige anklager mot avdelingen, og vi tok alle dette tungt, sier Linnerud-Vågeng.

Bedre kontroll

De forventer 101 fødsler under juli og august i år, mot 139 i fjor.

– Vi ble kritisert for det i fjor – at vi ikke var forberedt når vi visste termindatoene. Det kan imidlertid være til sammen fire til fem ukers slingringsmonn, så det er helt umulig å si hvor mange som kommer til enhver tid i måneden og på døgnet, sier Nilsen til Nordlys.

I år har de ansatte øvd på situasjoner de kan komme opp i. Blant annet massetilstrømning. De har brukt samme meldingssystem som akuttmottaket for å kommuniserer og for å skaffe flere folk til å komme på jobb.

I fjor hadde de et døgn med 11 fødsler, mot vanligvis tre.

I 2022 manglet det ti jordmødre på føden. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse