fbpx Mann må sone etter å ha slått sykepleier i hodet med medisinsk apparat Hopp til hovedinnhold

Mann må sone etter å ha slått sykepleier i hodet med medisinsk apparat

Bildet viser lokalene til Romerike og Glåmdal tingrett

En mann i 50-årene fra Baltikum er dømt til fengsel i 50 dager for blant annet å ha slått en sykepleier i hodet med et medisinsk apparat og lugget henne.

Hendelsen med sykepleieren fant sted i begynnelsen av desember i fjor på en legevakt i Viken. Mannen erkjenner straffskyld, men har forklart at han ikke husker noe av hendelsen. Etter utsagn hadde han drukket nærmere en liter sprit på fest den dagen.

Brukt som slegge

Mannen kom på legevakten etter å ha fått et stort blåmerke i ansiktet som følge av et mulig fall. Tilsynelatende uten foranledning slo han seg vrang.

Ifølge dommen holdt han fast en medisinstudent og tok tak i ledningene som satt i «et tungt og firkantet medisinsk apparat». Deretter slang han apparatet mot studentens hode «som med en slegge». Studenten ble truffet, men ikke skadet.

Da den mannlige studenten løp for å hente bistand, angrep tiltalte en kvinnelig sykepleier ved å slenge apparatet mot hodet hennes. Angrepet kom uforvarende på sykepleieren, og hun rakk ikke å blokkere slaget.

Rev ut hårtuster

I tillegg tok mannen tak i håret hennes, et grep han ikke slapp før en gruppe ansatte overmannet ham. Store hårtuster ble revet ut av hodet på sykepleieren, heter det i dommen. På et tidspunkt skal mannen også ha tatt kvelertak på henne.

Romerike og Glåmdal tingrett mener det er flaks at medisinstudenten og sykepleieren ikke fikk mer alvorlige skader. I tillegg til volden mot helsepersonellet ble tiltalte dømt for trusler mot to politibetjenter samme dag. 

Mannen i 50-årene er ikke tidligere straffedømt i Norge. Han erkjente og beklaget alle forholdene i politiavhør dagen etter hendelsen. Retten mener handlingene i utgangspunktet kvalifiserer for fengsel i 60 dager, men på grunn av tilståelsen ble straffen satt ned til fengsel i 50 dager.

Sykepleien har spurt mannens forsvarer, advokat Runa Elin Kosberg, om hvordan han stiller seg til dommen – og om det er aktuelt å anke.

– Jeg har per nå ikke fått snakket med klienten om dommen. Jeg skal ha møte med ham med tolk, skriver Kosberg i en sms til Sykepleien.

I lenken under finner du flere saker om vold mot ansatte i helsevesenet: 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse