fbpx Vikarlege ved UNN jukset med røntgensvar – autorisasjonen suspendert Hopp til hovedinnhold

Vikarlege ved UNN jukset med røntgensvar – autorisasjonen suspendert

Bilde hovedinngangen på UNN

I over halvannet år skal en vikarlege ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) ha jukset med røntgensvar. Saken er meldt fra til Statsforvalteren.

– Det er en svært alvorlig sak som vi har fulgt tett opp. Vi har meldt dette til Statsforvalteren i tråd med våre prosedyrer, og har løpende dialog med både dem og Statens helsetilsyn om saken, sier fungerende administrerende direktør Snorre Manskow Sollid ved UNN.

Vikarlegens autorisasjon ble suspendert av Statens helsetilsyn i desember 2023. Høsten 2023 oppdaget UNN at den innleide vikarlegen hadde brukt uforsvarlig kort tid på å kvalitetssikre røntgensvar.

Avdekket feil i tolv undersøkelser

Det er i ettertid avdekket alvorlige feil i 12 av 560 undersøkelser, gjort i perioden desember 2021 til august 2023, skriver sykehuset i en pressemelding.

Blant disse er fem pasienter nå døde. En gjennomgang ved UNN har ikke avdekket noen sammenheng mellom oversett røntgenfunn og årsak til død, ifølge pressemeldingen.

Videre skriver sykehuset at de øvrige sju pasientene ikke har fått noen verre prognose som følge av legens manglende arbeid.

For tidlig å fastslå

– Så langt er det ikke noe som tyder på at oversette røntgenfunn har hatt alvorlige konsekvenser, men vi kommer til å re-granske flere undersøkelser til høsten. Det er derfor for tidlig å fastslå noe helt sikkert, sier Manskow Sollid.

Jukset ble avdekket i fjor høst, da det ble oppdaget at en vikarlege bare hadde brukt noen få sekunder på en kvalitetssjekk av et røntgensvar.

Sykehuset har funnet flere alvorlige feil etter gjennomgang av over 500 røntgenundersøkelser hvor legen har vært kontrollør.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse