fbpx Bistandsadvokaten i Frosta-saken vil ikke kommentere tiltalen Hopp til hovedinnhold

Bistandsadvokaten i Frosta-saken vil ikke kommentere tiltalen

Bilde viser fasaden til Frosta kommunehus

Bistandsadvokaten i Frosta-saken vil ikke kommentere tiltalen mot den tidligere kommuneoverlegen. 96 kvinner er fornærmet i saken.

– Jeg har ingen kommentar eller uttalelse knyttet til tiltalen som ble offentliggjort i dag, sier koordinerende bistandsadvokat Tove J. Røddesnes til NTB.

Den tidligere kommuneoverlegen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med 96 kvinner, og han er i tillegg tiltalt for å ha voldtatt 88 av dem.

Hendelsene mannen er tiltalt for, strekker seg fra 2004 til 2022. Han er også tiltalt for å ha filmet flere kvinner mens de ble undersøkt på legekontoret.

Berørt

Nesten hundre kvinner har status som fornærmet i saken mot den tidligere kommuneoverlegen i Frosta i Trøndelag. Ordfører Frode Revhaug (H) sier til TV 2 at han tenker på ofrene.

– Jeg legger ikke skjul på at det er krevende og vanskelig for mange. Spesielt de som er blitt utsatt og er offer i saken. Jeg tenker mye på dem, og det berører meg sterkt.

I Frosta, som er en liten kommune med drøyt 2000 innbyggere, forteller Revhaug at han kjenner flere av de fornærmede, men også Arne Bye selv, som står tiltalt i saken.

– Det kom veldig overraskende og uventet. Spesielt at det var så mange berørte, og at omfanget var så stort, forteller ordføreren.

Rettsaken vil utfordre

Kommunen tilbyr alle kommunens innbyggere et gratis og anonymt psykisk helsetilbud.

– Det blir vanskelig for mange når rettssaken starter, og det føler vi på i fellesskapet. Det vil nok utfordre oss, men jeg er trygg på at vi skal klare dette også fordi vi har åpenhet og gjør så godt vi kan for å bry oss om hverandre. Gi hverandre en klem, det tror jeg er det viktigste nå, forteller ordføreren.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse