fbpx HVL har kuttet 70 årsverk. Det er ikke nok Hopp til hovedinnhold

HVL har kuttet 70 årsverk. Det er ikke nok

Sykepleierstudenter på Høgskolen i Oslo, høsten 2005.

Høgskulen på Vestlandet (HVL) har gjort flere sparetiltak på lønnskostnadene og kuttet over 70 årsverk det siste året. Det er likevel ikke nok, og flere tiltak må gjøres.

Nå vurderer høgskolen bruk av sluttpakker og oppsigelser av ansatte, ifølge en pressemelding på egne nettsider.

Skal finne løsninger sammen med de tillitsvalgte

– Vi vil fremover arbeide sammen med hovedtillitsvalgte om utarbeiding av rammer og vilkår for å kunne ta i bruk slike virkemidler. Dette for å forberede oss på at det kan være virkemidler vi er nødt til å ta i bruk senere dersom det blir behov for det, sier rektor Gunnar Yttri i pressemeldingen.

Reduksjonen i årsverk har så langt blitt spart inn ved naturlig avgang, pensjonister, redusert bruk av timelærere, og at man ikke får forlenget typiske engasjementer og midlertidige stillinger.

 – Vi som tillitsvalgte har full forståelse for at det må settes i gang sparetiltak. Vi må ha en bærekraftig økonomi for å kunne fortsette å drive utdanningene våre. Slik det har skjedd hittil, med måten de har løst det på og klart å redusere såpass mye gjennom blant annet naturlig avgang, gjør at vi har tillit til det som skjer framover, sier tillitsvalgt for Utdanningsforbundet, Inga Margrethe Fagerbakke til avisa Sunnhordland [krever innlogging].

Flere studenter

På styremøtet tidligere i september sto også studentopptaket for 2024 på agendaen. Hovedpunktene viser at:

  • I overkant av 3900 studenter har møtt til årsstudium, bachelor og integrert master ved Høgskulen på Vestlandet. Det er 495 flere sammenliknet med i 2023. 
  • HVL har fått 184 ekstra studenter til grunnskolelærerutdanningene og 205 ekstra til bachelorutdanningen i sykepleie via det lokale opptaket.

Styret behandlet også forslag til ny rammefordelingsmodell i HVL. Styret ga klarsignal til hovedtrekkene i modellen, men ønsket en utdyping av noen forhold, blant annet resultatkomponent knyttet til forskning.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse