fbpx Stabile aborttall så langt i 2024 – nedgang i Oslo Hopp til hovedinnhold

Stabile aborttall så langt i 2024 – nedgang i Oslo

Bilde av hånd med piller

I løpet av første halvår 2024 er aborttall på landsbasis stabile, men det er en nedgang i Oslo og i aldersgruppen 25 til 29 år.

– Etter en oppgang i aborttallene etter pandemien, ser det nå ut til at vi får en stabilisering av aborttallene i 2024 sammenliknet med 2023, sier Mette Løkeland-Stai, overlege ved Abortregisteret ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Bildet viser en graf over aborttall

– Vi ser en nedgang i aborttallene i gruppen 25–29 år. Blant de mellom 15–19 år ser det ut til å være en liten oppgang, fastslår Løkeland-Stai.

De fleste universitetssykehusene så en økning i aborttallene i 2023 sammenliknet med foregående år. I år har det derimot vært en nedgang på 10 prosent så langt ved Oslo universitetssykehus. Endringene har vært mindre markante ved de andre universitetssykehusene.

Bildet viser regionale forskjeller i aborttallene

Nesten fem prosent av abortene i nemnd

Prosentandelen nemndbehandlede aborter i forhold til alle aborter er i første halvår av 2024 på 4,9 prosent. Fordelingen mellom selvbestemte og nemndbehandlede aborter holder seg dermed stabil på under 5 prosent for nemndbehandlede aborter.

Abortregisteret har gjort en foreløpig opptelling av antall aborter i første halvår av 2024. Innen utgangen av august er normalt 96 prosent av abortene på landsbasis fra første halvår meldt til Abortregisteret. Abortregisteret gjør oppmerksom på at tallene i denne saken er foreløpige og kan øke noe.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse