fbpx Vant Akuttpsykiatriprisen 2024 Hopp til hovedinnhold

Vant Akuttpsykiatriprisen 2024: – En stor anerkjennelse

Blakstad sykehus er tildelt den nasjonale Akuttpsykiatriprisen for utviklingen av et tverrfaglig grunnkurs i miljøbehandling for spesialisthelsetjenesten.

Fra 2020 til 2022 utarbeidet medarbeidere ved Blakstad sykehus i Vestre Viken et dokument for miljøbehandling.

Dokumentet la grunnsteinen for utviklingen av Grunnkurs i miljøbehandling for spesialisthelsetjenesten.

Det har gitt dem Akuttpsykiatriprisen for 2024. Prisvinneren fikk 10 000 kroner og et kunstverk.

– Akuttpsykiatrikonferansen er Norges største møteplass for medarbeidere som jobber innen akutt psykisk helsevern. For oss er det en stor anerkjennelse å bli tildelt en så prestisjefull pris som Akuttpsykiatriprisen, skriver spesialsykepleier i psykisk helsearbeid og spesialrådgiver, Jan Hammer, i en e-post. 

Todagers grunnkurs

Kurset de vant prisen for er et todagers grunnkurs rettet mot alle profesjoner og ledere med ansvar for pasientkontakt, og tar sikte på å forbedre samhandlingen med pasienter med komplekse psykiske helseutfordringer gjennom bedre forståelse og bruk av miljøbehandling. 

– Det at styret har vurdert kurset som en verdig vinner viser hvor relevant miljøbehandling er både for akuttbehandlingen og døgnbehandlingen generelt, og samtidig hvor essensielt det er med kontinuerlig faglig utvikling midt i en krevende hverdag, mener Hammer.

Stor interesse i hele landet

Kurset har skapt interesse over hele landet og representanter fra flere helseforetak har deltatt på kurset via gjesteplasser. 

– Tilbakemeldingene fra rundt 500 deltakere er gjennomgående veldig gode og flere helseforetak har meldt sin interesse for å ville starte opp kurset i foretakene, skriver juryen i begrunnelsen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse