fbpx Hils på Ambulotta – ambulansetjenestenes nye maskot Hopp til hovedinnhold

Hils på Ambulotta – ambulansetjenestenes nye maskot

Bilde viser Ambulotta som sitter på panseret på en sykebil.

Bamsesykehus og lodne maskoter er populære hjelpemidler for å trygge barn. Nå har ambulansetjenesten fått sin kosekanin.

Ambulansekaninen Ambulotta skal ufarliggjøre sykebilen og trygge barns møte med helsevesenet.

Kim André Forsberg er styreleder for Stiftelsen Ambulotta, som står bak den nye, myke maskoten. Stiftelsen har eksistert i et drøyt år og består av seks styremedlemmer. Alle er ansatt ved Sykehuset Telemark, og har bakgrunn fra pre- og inhospitalt arbeid.

Ambulotta kjører sykebil

På Sykehuset Telemark sine nettsider, presenterer Stiftelsen den nye maskoten. Nå gjenstår arbeidet med å gjøre den kjent for målgruppen – nemlig barna.

Og planer for å få det til har de. De har allerede laget boken: «Ambulotta kjører sykebil». Den retter seg mot barn i barnehagealder og tidlig skole alder, og her blir barna bedre kjent med jobben til Ambulotta og bilen hun kjører.

– Den er å få i bokhandelen nå, sier Forsberg til Sykepleien.

– Hvordan fant dere på navnet?

– Vi drev og mikset og trikset litt og landet på Ambulotta. Vi synes det fenget godt, sier han til Sykepleien.

Vil at Ambulotta skal bli nasjonal

Bildet viser fra venstre Simen Engebretsen, Lotte Andersen, May Bente Klausen, Anja Rinø, Charlotte Bråthen og Kim André Forsberg som utgjør styret i Stiftelsen Ambulotta.

Forsberg forteller at dette bare er begynnelsen:

– Vi har mange spennende planer for fremtiden. Vi kommer med en ny bokpost til våren, og har lyst å dra ut på besøk i barnehager og skoler, sier han.

Ambulansetjenesten er ikke de eneste som har innført maskot for å trygge barn.

– Vi har sett hvordan Brannbamsen Bjørnis har trygget, trøstet og vært en helt for barna. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har bestemt at Bjørnis skal være deres nasjonale maskot. Vi håper at Ambulotta vil fenge like godt an, og bli en nasjonal maskot i alle ambulanser, sier Forsberg.

På jobb for barna

Forsberg sier at barn kan oppleve det som skummelt når de kommer med sirene og skal hente mor, far eller dem selv når de er syke. 

– Da er det fint om de kjenner til tjenesten gjennom Ambulotta. Maskotens jobb er å bevisstgjøre barn i helsefremmende tiltak og førstehjelp, være en omsorgsperson og skape trygghet for barn og unge i helserelaterte situasjoner og ulykker, legger han til.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse