fbpx Legene tjener best, men sykepleiere med master kommer høyt på lista Hopp til hovedinnhold

Legene tjener best, men sykepleiere med master kommer høyt på lista

Bilde av en bunke med 200-lapper

Her kan du sjekke oversikten over hvilke yrker som har høyest startlønn.

Med en gjennomsnittlig månedslønn på nesten 70 000 kroner har nyutdannede innenfor medisin høyest startlønn. Etter det følger nyutdannede med mastergrad innenfor økonomiske og administrative fag og sykepleiere med master, ifølge SSB.

 

Sykepleiere i tabellen over har bygget på bachelorgraden i sykepleie med en mastergrad. For eksempel innen intensiv, anestesi eller jordmorfag.

Mange har jobbet som sykepleiere i noen år før de har tatt mer utdanning, og har på den måten mer erfaring og ansiennitet enn andre med ny masterutdanning.

Nyutdannede sykepleiere tjener nesten 50 000 kroner i måneden

Månedslønnen for nyutdannede med bachelor i sykepleie, er ifølge SSB den største av gruppene med universitet- og høyskoleutdanning. De fikk i snitt en lønn på 49 790 kroner i måneden i 2023. 

Månedslønnen inkluderer imidlertid ulike tillegg. Sykepleierne har en litt høyere startlønn enn snittet for alle nyutdannede som hadde fullført en utdanning på bachelornivå. Gjennomsnittslønnen for alle som har gjennomført en bachelor, var 48 240 kroner i fjor.

 

Ingeniørene tjener mer enn sykepleierne

Det er flere store utdanningsgrupper på bachelornivå som både ligger under og over nivået til sykepleierne. 

Tallene fra SSB viser at nyutdannede med barnehagelærerutdanning hadde en månedslønn på 43 560 kroner, mens de med utdanning i elektro og bygg og anlegg hadde en månedslønn på henholdsvis 53 420 kroner og 51 810 kroner. 

De sistnevnte gruppene jobber ofte som ulike typer ingeniører. 

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Johanne

Sykepleier
15 hours 32 min siden

Denne artikkelen burde nyansert mer. En nyutdannet sykepleier har ikke de summene der utbetalt i grunnturnus. Det burde også vært presisert at en del av det som hever lønna for en sykepleier er UBEKVEMS tillegg. Hadde man sammenlignet grunnlønn som vil tilsvare en sykepleiers lønn i dagstilling hadde lønnen vært betydelig lavere.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse