fbpx Hvilke faktorer påvirker sykepleiernes mentale helse? Det skal WHO finne ut av Hopp til hovedinnhold

Hvilke faktorer påvirker sykepleiernes mentale helse? Det skal WHO finne ut av

Bilde av lege og sykepleier i sykehuskorridor

WHO skal undersøke den psykiske helsen til europeiske leger og sykepleiere.

WHO/Europa lanserer en omfattende undersøkelse om mental helse og velvære blant helsepersonell i de 27 EU-landene, i tillegg får Island og Norge også være med. 

Skal samle data om sykepleiere og leger

Undersøkelsen, som er den største av sitt slag i Europa, er finansiert av Europakommisjonen og har som mål å samle viktig data om arbeidsforholdene til leger og sykepleiere.

– Helsevesenet står overfor økende press, og mange leger og sykepleiere rapporterer om dårlig mental helse, utbrenthet og vanskelige arbeidsforhold. WHO ønsker å bruke undersøkelsen til å forstå hvilke faktorer som påvirker deres mentale helse, med mål om å utvikle effektive tiltak for å forbedre arbeidsmiljøene og sikre helsepersonellets velvære, skriver WHO i en pressemelding.

Lanseringen av undersøkelsen skjer 22. oktober 2024, med deltakelse fra representanter for flere av Europas største sykepleier- og legeforeninger.

Har du lyst å få den med deg på Zoom, kan du melde deg på her.

Oppfordrer alle norske sykepleiere til å delta

Leder i faggruppen for sykepleiere som jobber innen psykisk helse og rus, Espen Gade Rolland, oppfordrer alle sykepleiere til å delta.

– Dette er en stor europeisk undersøkelse. Den kommer i tillegg til norske undersøkelser. Det blir spennende å kunne sammenligne funnene som kommer etter hvert, med norske funn, sier Rolland.

– Hvorfor er dette viktig?

– Vi vet at strikken kan tøyes vel langt, og at god psykisk arbeidshelse er viktig. Å få mer kunnskap om hvordan det står til med sykepleiere og legers psykiske helse, er viktig, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse