fbpx Sykepleiestudenters konstruksjon av eget fag i spenningsfeltet mellom medisin og humaniora Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Sykepleie­studenters konstruksjon av eget fag i spennings­feltet mellom medisin og humaniora

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Sykepleierstudenters konstruksjoner av sykepleie. En analyse av kunnskapsgrunnlaget i norsk sykepleierutdanning»

Knutstad har gått gjennom 100 bacheloroppgaver innlevert av sykepleierstudenter i Oslo og Bergen, for blant annet å belyse kvaliteter, egenskaper og karaktertrekk ved sykepleiekunnskap, samt hvordan heterogenitet gjenspeiles i studentenes kunnskapsutviklingsprosess. I oppgavene fremkommer friksjoner mellom ulike perspektiver, særlig mellom humanistiske og medisinske perspektiver.

  • Doktorand: Unni Knutstad
  • Disputerte: 4. april 2016
  • Utgått fra: Universitetet i Aarhus, Danmark

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.