fbpx Å jobbe med døden Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Å jobbe med døden

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Death at Work. An interpretation of biographical narratives of professionals in end of life care»

Gjennom intervjuer med sykepleiere, leger og sykehusprester har Kjetil Moen, som selv jobber som sykehusprest, sett på hvordan det å jobbe med andres død kan påvirke selvforståelsen hos yrkesutøverne. Et hovedfunn er at det i møtet med den døende står noe eksistensielt på spill også for den profesjonelle, men at dette ikke handler så mye om frykt for egen død, som om ens egenskaper som sosial og moralsk person.

  • Doktorand: Kjetil Moen
  • Disputerte: 9. september 2016
  • Utgått fra: Universitetet i Stavanger
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.