fbpx Blødning etter fødsel i Tanzania og Norge Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Blødning etter fødsel i Tanzania og Norge

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Multi-professional simulation training on postpartum hemorrhage in Tanzania and Norway »

Egenberg har studert effekten av simuleringstrening for å redusere alvorlige blødninger ved fødsler. Helsepersonell fra sykehus i Norge og Tanzania har deltatt, og resultatene viste at personalet opplevde økt tro på mestring og at treningen bidro til tydelig nedgang i blodoverføringer gitt etter fødsel.

  • Doktorand: Signe Egenberg
  • Disputas: 15. mai
  • Utgått fra: Universitetet i Stavanger

 

Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.