fbpx AMK-operatørers håndtering av hjertestans Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad AMK-operatørers håndtering av hjertestans

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< When time counts: Emergency medical dispatch. Exploring, understanding and addressing issues that impact upon timely and adequate allocation of prehospital medical assistance and resources to cardiac arrest patients >>

Hardeland har i sin avhandling undersøkt hvordan hjertestans håndteres av AMK-operatører, da spesielt i hvor stor grad de gjenkjenner tilstanden, samt hvor raskt de får innringere eller andre på stedet, til å starte HLR. Hun har i gjennomgått lydlogger av nødsamtaler til 113, samt intervjuet og observert AMK-operatører.

  • Doktorand: Camilla Hardeland
  • Disputas: 8. september
  • Utgått fra: Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo
Les også:

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.