fbpx Bruk av tvang mot barn på sykehus Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Bruk av tvang mot barn på sykehus

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< Restraint during medical procedures in hospitalized preschool children – An exploratory study >>

Sykepleier Edel Jannecke Svendsen har i sin doktogradsavhandling sett på bruk av tvang mot barn på sykehus under innleggelse av perifer venekanyle. Hun har sett på barnets reaksjoner, samt hvordan foreldre og helsepersonell forhodt seg til barnets protester. Perspektivene til sykepleiere, leger og foreldre ble utforsket, og Svendsen konkluderer med at helsepersonell utviste lite faglig bevissthet om tvang, samtidig som de forsøkte å begrense bruken.

  • Doktorand: Edel Jannecke Svendsen
  • Disputas: 21. mars
  • Utgått fra: Instiutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.