fbpx – Jeg sluttet i jobben jeg elsket Hopp til hovedinnhold

– Jeg sluttet i jobben jeg elsket

– Jeg vil oppsummere min tid på sykehjem slik: Overarbeidet. Stresset. Skulderskade etter tunge løft. Men en gang håper jeg å komme tilbake, for jeg savner pasientene, skriver Kjesbu Jørgensen.

Når det er sagt, så opplevde jeg også mye positivt i min jobb som sykepleier på sykehjem:

Jeg fikk gi god pleie til pasientene når det gikk mot slutten. Jeg møtte takknemlige pasienter, og jeg ble glad i pasientene. Jeg fikk god kontakt med pårørende. Jeg fikk jobbe med spennende prosedyrer. Jeg fikk utviklet meg i jobben, og jeg fikk ansvar. I tillegg hadde jeg også gode kolleger.

Men, jeg har delte meninger om det å jobbe på sykehjem. På den ene side er jeg forbannet fordi politikerne ikke ser hvilken rovdrift det er av helsearbeiderne. Vi er ikke godt nok bemannet.

Jeg fant en melding på mobilen min for noen dager siden der det sto: «NN er syk i morgen på dagen. Hun skulle ha husvakt, ta medisiner og ha legevisitt. Kan du jobbe for henne?» Jeg svarte selvfølgelig «ja», for hvem ellers skulle gjøre det?

På den annen siden er det et privilegium å være ansatt på et sykehjem.

Jeg håper på en endring

Etter en vakt jeg hadde skrev jeg dette ned i et notat på mobilen:

«I dag, da jeg dro hjem fra jobb, så tenkte jeg for meg selv … hvordan ble jeg så heldig? Å få møte mennesker på sitt mest sårbare og få lov til å hjelpe dem. Det er få mennesker forunt å se mennesker så ekte som jeg ser dem, og at jeg har fått tillit til å hjelpe dem på den måten jeg kan, og ta vare på dem når de trenger det mest. Det er så mye å lære av å jobbe innenfor helsesektoren, om respekt for mennesker og medmenneskelighet. Det er en krevende jobb, både fysisk og mentalt, men så utrolig givende det er. Stolt sykepleier!»

Jeg vil nok returnere til sykehjem én gang til i min karriere.

Jeg vil nok returnere til sykehjemmet én gang til i min karriere, men da er det kun fordi jeg savner å jobbe med denne pasientgruppen.

Men politikerne og de ansvarlige må vite at av og til orker ikke de ansatte mer, og de trenger en pause. Jeg trengte i hvert fall det.

Jeg håper at når jeg returnerer blir de ansatte satt mer pris på og at ordlyden har snudd. Jeg håper lederne en dag kan si: «Vi ser hvilken fantastisk jobb dere gjør», og at de gjennom handling viser at de gjør det de kan for å få oss til å bli.

 

0 Kommentarer